Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wanhoja autoja esillä Talviajossa – täällä voit ihailla kulkupelejä

Autohistoriallinen Seura ry järjestää nyt jo 13. kertaa vanhoille ajoneuvoille Talviajon. Kuten viime vuonnakin, ajo lähtee Hyvinkäältä, Sveitsinhovin Teboil-asemalta (Mäkikummolantie 1, 052800 Hyvinkää) lauantaina 29. helmikuuta, ja se kiertelee Hyvinkään ja Nurmijärven pikkuteitä talvisissa maisemissa ja tunnelmissa.

Reitin pituus on 130 kilometria, ajelu on ilmainen kaikille siistikuntoisille, yli 30 vuotta vanhoille ajoneuvoille. Kokoontuminen on klo 10 mennessä, lähtö tapahtuu klo 11.00. Autohistoriallinen Seura tarjoaa kaikille osallistujille aamupalan. Ennen lähtöä osallistujille jaetaan kirjalliset reittiohjeet.

Yleisö on tervetullut tutustumaan ajokkeihin sekä rupattelemaan mobilistien kanssa. He mielellään kertovat ajoneuvoistaan ja tästä harrastuksesta. Silti toivotaan, että yleisö jättäisi omat autonsa etäämmäksi, jotta automobiilien ryhmittyminen ja lähtö sujuisivat vaikeuksitta.

Ajoreitti kiertelee alueilla Ridasjärvi, Soukkio, Anttila, Hirvihaara, Ketunkoski, Tuusula, Palojoki, Nurmijärvi kk, Rajamäki, Herunen ja päättyy lähtöpaikalle noin klo 15.

Ajon aikana on noin tunnin pitunen tauko alkaen klo 13.15 Tuusulassa ”Vanhan Unkan” pihassa, siellä yleisökin voi tutustua retken automobiileihin ja mobilistit voivat kahvitella omakustanteisesti. Matka jatkuu noin klo 14.15.

Ilmoittautuminen yhdistyksen tiedottajalle Satu Danielssonnille 050 5715266 (iltaisin), tai satu.danielsson@autohistoriallinenseura.fi. Lisätietoja ajelusta ja reitistä kertoo Autohistoriallisesen Seuran puheenjohtaja Hans Brummer p. 0400 317082.

Autohistoriallinen Seura ry on perustettu 55 vuotta sitten. Yhdistyksen tarkoitus on vaalia ajoneuvohistoriaa sekä siihen liittyvää kulttuuria ja tekniikkaa kautta aikojen. Yhdistys järjestää vuosittain lukuisia vanhojen ajoneuvojen tapahtumia jäsenille sekä yleisölle. Autohistoriallisen Seuran kotisivuilta kannattaa tarkastella sen yleishyödyllistä toimintaa. Lisätietoja www.autohistoriallinenseura.fi.