Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useat nurmijärveläiset tähtäävät HOK-Elannon edustajistoon – he ovat mukana vaaleissa

HOK-Elannon edustajiston vaaleihin on valittu 1237 ehdokasta. Mukana on myös 24 nurmijärveläistä.

Vaalien idea on valita edustajisto Helsingin Osuuskauppa Elannolle. HOK-Elanto toimii Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan alueella.

Edustajisto käyttää HOK-Elannossa asiakasomistajille kuuluvaa ylintä päätösvaltaa niissä asioissa, jotka sille lain ja sääntöjen mukaan on määrätty. Edustajiston tehtävä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

HOK-Elanto kertoo sivuillaa, että kuluvalla kaudella edustajisto on keskustellut muun muassa tuotteiden pakkaamisen vähentämisestä, kotimaisten lähituottajien vihannesten ja kasvisten hankinnasta, muovipussien käytön tehostamisesta palautusjärjestelmän avulla, luomutuotteiden lisäämisestä ravintoloiden tarjontaan, asiakasviestinnästä ja -palautteista myymälöissä, ruokahävikin vähentämisestä ja sosiaalisesta työllistämisestä.

HOK-Elannon vaaleissa voivat äänestää asiakasomistajat, jotka valitsevat keskuudestaan edustajistoon 60 jäsentä ja yhtä monta varajäsentä. Vaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Nyt äänestysaikaa on 26.3.–6.4. 2020.

Äänioikeutettuja on yli 630 000. Edellisissä vaaleissa vuonna 2016 äänestysprosentti oli 26.

Nurmijärveläiset ehdokkaat:

Sosialidemokraatit – muu Uusimaa: Heinonen Marko, kuorma-autonkuljettaja, Uusitalo Ismo tekninen myyjä, yrittäjä.

Vasemmisto Uusimaa: Pouttu Keijo kelloseppä, huoltoteknikko, Tuomisto Leena osastosihteeri, sairaanhoitaja.

Vihreät Uusimaa: Linna Mari projektipäällikkö.

Suomen Keskusta: Granholm Sirpa yrittäjä, toimitusjohtaja, Handolin Kirsti kauppat. maisteri, Heikkilä Anneli. ruokapalveluasiantuntija, Kalliokoski Taneli palvelutuotantopäällikkö, ekonomi, Kolmonen Petri IT manager, toiminnanjohtaja, Rantala Sirpa kasvatust. maisteri, luokanopettaja, Vanhanen Matti, eduskunnan puhemies.

Kokoomus Uusimaa: Hägg Arto rakennusinsinööri.

Kristillisdemokraatit – lähipalveluja kotimaisin tuottein: Haapalainen Johannes teologian maisteri, Junkkari Yrjö diplomi-insinööri, eläkeläinen, Lahti Tuulikki eläkeläinen.

Svenska folkpartiet – Suomen ruotsalainen kansanpuolue: Valli Mika deployment specialist, yrittäjä.

Uudenmaan ja Helsingin Perussuomalaiset: Kelo Mika toimitusjohtaja, Nikkanen Marko yrittäjä, Tapiolinna Maiju hankintapäällikkö, sairaanhoitaja.

Asiakasomistajan Asialla: Handolin Helena merkonomi, emäntä, Jokilammi Aija-Maria dipl.ins.opiskelija, tradenomi (ylempi AMK), Mäkinen Aulis eläkeläinen.

Siniset – suomalaisen lähiruoan puolesta: Kakko Kimmo yrittäjä, toimitusjohtaja.