Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Tantun Seitsemän veljeksen kuvitusoriginaaleja Galleria Villessä – taiteilijan poika puhui avajaisissa koskettavasti isänsä töistä

Galleria Villessä Kirkonkylällä on juhlavuoden kunniaksi nähtävillä valikoima Erkki Tantun tekemiä Seitsemän veljeksen kuvitusoriginaaleja.

Seitsemän veljestä ilmestyi Tantun kuvittamana ja Otavan kustantamana vuonna 1961.

Taiteilijan pojan, kuvittaja Markku Tantun kuratoimaan näyttelyyn on originaalien lisäksi poimittu Seitsemään veljekseen liittyviä aiheita Tantun varhaisimmista piirroksista viimeisimpään julkaistuun veljes-kuvaan.

Avajaistapahtumassa Markku Tanttu puhui koskettavasti isänsä töistä. Hän avasi kiinnostavalla tavalla töiden taustoja ja luki isänsä vuonna 1961 esittämän puheen, jonka Erkki Tanttu oli pitänyt Seitsemän veljeksen kuvituksen lehdistötilaisuudessa.

Erkki Tantun lapsuuden ajan piirrokset saivat erityistä huomiota avajaistapahtumassa.

– Maailman kirjataiteen historiakaan tuskin tuntee niin pitkäaikaista kuvittajan yhden kirjailijan tuotantoon paneutumista kuin Erkki Tantun työskentely Aleksis Kiven kirjallisuuden parissa, kertoo Markku Tanttu.

– Näyttelyn katsomiseen kannattaa varata sen verran aikaa, että ehtii katsoa kuvien lisäksi myös Markku ja Ville Tantun tekemä televisio-ohjelma Erkki Tantusta, Kiveä läpi elämän. Lisäksi kirjastosalin puolelta löytyy Markku Tantun kuvitukset Seitsemän veljeksen satuihin ja tarinoihin, vinkkaa kulttuurituottaja Johanna Raaste