Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun sateet nostamassa jokien vedenpintaan entisestään – tulvia luvassa

Suomen ympäristökeskus ennustaa jokien vedenkorkeuksien nousevan jälleen tulevana viikonloppuna.

Parin päivän vähäsateisen jakson johdosta tulvahuipussaan olleet joet ovat nyt pääosin laskussa etelä- ja länsirannikon vesistöissä ja Lounais-Suomessa. Loppuviikon sateet nostavat kuitenkin taas jokien vedenkorkeuksia tulvimaan Uudellamaalla, Lounais-Suomessa ja länsirannikon vesistöissä.

Myös Nurmijärvelle ennustetaan vesisateita niin perjantaille, lauantaille kuin sunnuntaille. Varsinkin lauantaina iltapäivällä ja illan aikana vettä ennustetaan satavan runsaasti.

Ympäristökeskus ennustaakin Luhtajoen vedenpinnan nousevan sunnuntaina ja alkuviikosta yhtä korkealle kuin alkuviikosta.

Sen sijaan Lepsämänjoen ja Luhtaanmäen joen vedenpinnan ennustetaan nousevan vielä korkeammaksi kuin tähän mennessä on nähty. Korkeimmillaan Lepsämänjoen vedenpinnan ennustetaan olevan sunnuntaina iltapäivällä ja sen jälkeen vedenpinta kääntyy ennusteen mukaan laskuun.

Lepsämässä sijaitsevassa Sandbackassa vedenpinnan ennustetaan olevan sunnuntaina jopa korkeampi kuin kertaakaan viimeisen vuoden aikana.

Myös Palojoentien alittavassa Ylikylä-joessa vedenpinta nousee sunnuntaina hieman korkeammalle kuin tähän mennessä on nähty, mutta Palojoen vedenpinnan ei sen sijaan pitäisi nousta.

Ympäristökeskuksen vesistöennustepalvelusta ei löydy tietoja Vantaanjoen vedenkorkeudesta Nurmijärvellä, mutta ainakin Riihimäen kohdalla Vantaanjoen vedenpinnan ennustetaan nousevan sunnuntaina korkeammaksi kuin kertaakaan viimeisen vuoden aikana.

Otiko kuvan tulvasta Nurmijärvellä? Lähetä itse ottamasi kuva toimitukseen osoitteeseen nurmijarven.uutiset@media.fi.