Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armeijassa majoitetaan naiset ja miehet samaan tupaan – kokeilu alkaa aprillipäivänä

Puolustusministeriön uudella päätöksellä varusmiespalvelusta suorittavat miehet ja naiset voidaan majoittaa kasarmeilla samoihin tiloihin. Alustavasti kyseessä on kaksivuotinen kokeilu vuosien 2020 ja 2021 aikana.

Uusi asetus astuu voimaan tulevana aprillipäivänä 1.4.2020.

Yhteiseen tupaan on tarkoitus majoittaa molempia sukupuolia saman verran.

Yhteistupaan majoittuminen on vapaaehtoista eli siitä voi halutessaan kieltäytyä. Jos suostuu yhteistupaan, mutta muuttaa myöhemmin mielensä, on sekin sallittua.

Kokeilusta huolimatta sosiaalitilat, kuten peseytymis- ja muut saniteettitilat ovat jatkossakin miehille ja naisille erikseen.

Yhteistuvissa olevien varusmiesten henkilökohtainen koskemattomuus, turvallisuus ja hyvinvointi varmistetaan kouluttamalla, valvomalla ja mahdollistamalla vaatteiden vaihto muualla kuin tuvassa.

Puolustusvoimat ilmoittaa seuraavansa yhteismajoituksen vaikutuksia palveluksessa olevien toimintakykyyn, ryhmäkiinteyteen, palveluksen sujuvuuteen, tilojen käyttöön sekä tiedonkulkuun.

Kokeilun päätyttyä laaditaan loppuraportti, jonka tulokset toimitetaan puolustusministeriölle.