Nukarin koulumuseoon pääsee jälleen – avoinna talvilomaviikon päätteeksi

Nurmijärven ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa Nukarilla syksyllä 1873. Koulun perusti Raalan kartano ja koulunkäynti aloitettiin kylän keskustassa tyhjillään olleessa rakennuksessa.

Ensimmäisenä syksynä koulussa aloitti 41 oppilasta. Koska rakennusta ei ollut rakennettu koulukäyttöön, sen huonejako ei sopinut tarkoitukseen kovinkaan hyvin. Tämän vuoksi alettiin melko pian rakentaa uutta koulurakennusta pienen matkan päähän ja opetustoiminta siirtyi sinne. Vanha koulu jäi sijoilleen ja sitä käytettiin vuosien mittaan moneen eri tarkoitukseen, muun muassa kauppana, kulkutautisairaalana ja vuokra-asuntona.

Nukarin ensimmäinen koulurakennus on yhä olemassa ja se toimii nykyään Nurmijärven museon yhtenä museokohteena. Koulumuseon esinekokoelma on pääosin kerätty kunnan kouluilta. Työn suoritti museolautakunta kesällä 1980. Museo avattiin yleisölle vuonna 1981 ja siihen voi tutustua talvikaudella aukioloaikoina tai ryhmävierailun varaamalla.

Nukarin koulumuseo, Nukarintie 91, puh. 040 317 4148. Avoinna lauantaina 22.2., 7.3. ja 21.3. klo 11-15. Pääsymaksu/museokortti, alle 18-v. vapaa pääsy.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut