Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutiellä ei enää odotettavissa viivästyksiä – Mäntysaloon tulossa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä

Klaukkalan ohikulkutien projektipäällikkö, Väylän Antti Koski, otti ilolla vastaan uutiset, kun ohikulkutiehen liittyvät viimeisetkin suunnitelmat saivat lainvoiman.

Klaukkalan ohikulkutien rakentumista hidastanut valitusrumba tuli päätökseensä, kun korkeimmasta hallinto-oikeudesta ei haettu valituslupaa Helsingin hallinto-oikeuden viimeisimpään päätökseen.

Helsingin hallinto-oikeuden joulukuinen päätös koski Kirkkotien katusuunnitelman hyväksymistä. Lain mukaan valittajalla oli vielä mahdollisuus valittaa Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos KHO olisi valitusluvan suonut. KHO:sta vahvistetaan kuitenkin, ettei valituslupaa ei haettu määräaikaan mennessä ja hallinto-oikeuden päätös on siten lainvoimainen.

Kosken mukaan tämä tarkoittaa nyt sitä, että hanke etenee aikataulussaan ja Kirkkotien katuosuuden rakentaminen ei sitä viivästytä

– Nyt myös Mäntysalon katuosuus saadaan rakennettua valmiiksi urakan aikataulussa eikä tarvita väliaikaisia järjestelyjä liikenteelle, Koski vahvistaa.

Alkuperäisen arvion mukaan ohikulkutie valmistuu syksyllä 2021.

Sitä Koski ei vielä osaa arvioida, milloin työt Kirkkotien katuosuudella Mäntysalossa päästään aloittamaan, mutta hänen mukaansa työt on tarkoitus saada käyntiin mahdollisimman nopeasti.

– Tällä hetkellä työmaalla tehdään maanleikkauksia tielinjan länsipäässä sekä moottoritien itäpuolisella alueella. Louhintatyöt ovat lähes valmiina, parhaillaan tehdään louhintatöitä Kirkkotien maantieosuudella ja ne valmistuvat maaliskuun aikana.

Kirkkotien urakassa on tarkoituksena tehdä ensimmäisenä nykyisen Kirkkotien alueen ulkopuoliset maanleikkaus- ja pengerrystyöt.

Kosken mukaan nämä työt eivät kuitenkaan alkuun aiheuta muutoksia tämän hetkisiin liikennejärjestelyihin.

– Katualueelle tulevan kiertoliittymän rakennustyöt käynnistetään keväällä. Tämän kohdan rakentaminen tulee aiheuttamaan suurimmat muutokset työnaikaisiin liikennejärjestelyihin. Näistä muutoksista tiedotetaan asukkaita ennen töiden aloitusta, Koski kertoo.

Kosken mukaan tiedotusta on tarkoitus hoitaa hankkeen verkkosivujen ja Facebook-sivujen kautta. Sen lisäksi asukkailla on keväällä luvassa asukastilaisuus

– Asukastilaisuuden ajankohdasta ja paikasta tiedotetaan hankkeen Facebook-sivuilla sekä Nurmijärven Uutisissa julkaistavalla ilmoituksella.