Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensilumenlatu tuskin toteutuu Kirkonkylän Parkkimäkeen

Kirkonkylän Parkkimäkeen suunniteltu ensilumenlatu ei todennäköisesti toteudu lainkaan tänä talvena.

Nurmijärven kunta kaavaili vielä loppuvuodesta, että Kirkonkylän tekojääradalta kertyneestä lumihileestä tehtäisiin ensilumenlatu lähisiirtona vieressä sijaitsevaan Parkkimäkeen heti, kun tätä lunta on kertynyt tarpeeksi.

– Parkkimäen ensilumenladun kohtalo näyttää heikolta tällä hetkellä. Syynä on joulu–tammikuun poikkeuksellisen lämpimät olosuhteet ja runsaat vesisateet, jotka ovat sulattaneet parhaimmillaan lähes kaiken tekojäältä kertyneen lumihileen pois, liikunta-alueiden työnjohtaja Kalle Koski Nurmijärven kunnalta pahoittelee.

Kosken mukaan lunta täytyisi olla melkoinen määrä, jotta sitä saisi kuljetettua ja levitettyä riittävän pituiseksi ja paksuiseksi laduksi. Teko- ja kuljetusprosessissa lunta myös sulaa ja tiivistyy paljon maahan.

Kosken mukaan ladusta tulisi myös saada riittävän paksuinen, jotta sen pystyisi ajamaan ja jotta se kestäisi edes hetken plussakelejä.

– Olisi kustannuksellisesti turhaa viedä pientä vanaa lunta Parkkimäkeen, jos sitä saataisiin niin vähän, että latu olisi sulanut jo päivän päästä, hän selventää tilannetta.

– Tänä talvena lunta ei valitettavasti ole sellaista määrää päässyt kertymään, että kunnon latua olisi voitu saada aikaiseksi.

Viime talvena Kirkonkylän tekojääradalta kertynyttä lumihilettä kuljetettiin Rajamäen Kehityksen majalle. Nurmijärven Uutisten toimitukseen yhteyttä ottanut hiihtäjä harmittelee, ettei samaa toteutettu tänäkin talvena.

Kalle Kosken mukaan tänä vuonna latua ajateltiin nimenomaan Parkkimäkeen, jotta kuljetus onnistuisi nopeasti ja tehokkaasti lähisiirtona, jolloin parempi osa lumesta olisi saatu itse kohteeseen asti.

– Harmillisesti edes sellaista määrää ei ole tänä vuonna päässyt kertymään. Tammikuun alkupään jopa kymmenen plusasteen lämpötilat rankkoine vesisateineen söivät lumen välissä käytännössä kokonaan pois tekojään kupeesta.

Myöskään Kiljavan ensilumenlatu ei ole toteutunut viime vuosina. Siihen syynä on ollut pula lumetusta tekevistä urakoitsijoista.