Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohikulkutien rakennustyöt käyntiin myös Kirkkotien katualueella – suunnitelmat vihdoin lainvoimaiset

Klaukkalan ohikulkutien varsinaiset rakennustyöt pääsevät nyt käynnistymään Kirkkotien katualueella, kun Kirkkotien katusuunnitelman hyväksymispäätöksestä ei haettu valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Lain mukaan hallinto-oikeuden päätöksestä olisi vielä voinut hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, mutta valituslupaa ei haettu määräaikaan mennessä. Korkeinhallinto-oikeus vahvisti asian Nurmijärven Uutisille tammikuussa.Nurmijärven kunta ja Väylä saivat virallisen lainvoimaisuustodistuksen asiasta tänään.

Väylä kertoo tänäänjulkaisemassaan tiedotteessa, että valitus ei ehtinyt viivästyttää hanketta, ja Kirkkotien katualueella pystyttiin valituksen ollessa käsittelyssä tekemään esirakentamisen töitä.

– Nyt, kun katusuunnitelma on lainvoimainen, pääsemme käynnistämään työt täysillä Kirkkotien katualueella. Ensimmäisenä tehdään nykyisen Kirkkotien alueen ulkopuoliset maanleikkaus- ja pengerrystyöt, hankkeen projektipäällikkö Antti Koski kertoo Väylän tiedotteessa.

Hänen mukaansa nämä työt eivät alkuun aiheuta muutoksia tämän hetkisiin liikennejärjestelyihin.

– Katualueelle tulevan kiertoliittymän rakennustyöt käynnistetään keväämmällä. Tämän kohdan rakentaminen tulee aiheuttamaan suurimmat muutokset liikennejärjestelyihin. Näistä muutoksista tiedotamme asukkaita ennen töiden aloitusta, Koski lupaa.

Tällä hetkellä ohikulkutien työmaalla tehdään maanleikkauksia tielinjan länsipäässä sekä moottoritien itäpuolisella alueella. Louhintatyöt puolestaan ovat lähes valmiit, parhaillaan tehdään louhintatöitä Kirkkotien maantieosuudella.

– Nämä valmistuvat maaliskuun aikana.

Lisää aiheesta ensi viikonlopun Nurmijärven Uutisissa.

Lue myös:Klaukkalan ohikulkutien valitusrumba ohi – viimeisimmästä päätöksestä ei enää haettu valituslupaa