Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Penkkareita juhlitaan torstaina Nurmijärvellä – katso tästä päivän aikataulut

Nurmijärveläisillä on mahdollisuus päästä tällä viikolla aistimaan penkkaritunnelmaa, kun paikalliset lukiot järjestävät penkinpainajaiset torstaina.

Penkkareissa tunnelma on perinteisesti kuin karnevaaleissa, sillä tapahtuma on abiturienteille viimeinen mahdollisuus irroiteilla ennen lukulomaa ja valmistautumista kevään ylioppilaskirjoituksiin.

Kirkonkylällä Nurmijärven lukion toimipisteessä abeilla on torstaina ensin oman koulun oppilaille suunnattu abishow.

Ulosheitto alkaa klo 11.30. Sitä voi seurata koulun edessä Pratikankujan puolella.

Perinteiselle penkkariajelulle lähdetään koululta n. klo 12. Ensimmäisenä rekat suuntaavat Maaniitun koululle ja sen jälkeen Lukkarin koululle. Takaisin koululla rekat ovat arviolta n. klo 13.

Klaukkalalaisen Arkadian yhteislyseon abiturientit tekevät hieman pidemmän rekkalenkin, joten myös lähtö tapahtuu vähän aiemmin. Arkadian abit lähtevät penkkariajelulle klo 11.15 Arkadia-hallin parkkipaikalta, (os. Lepsämäntie15). Rekat suuntaavat ensin Urheilupuiston koululle ja Klaukkalan koululle. Sen jälkeen rekat pysähtyvät Mäntysalon koululla, Haikalan koululla, Isoniitun koululla, Syrjälän koululla ja Harjulan koululla.

Ainakin aiempina vuosina lenkki on kestänyt noin tunnin ajan, ja kierroksen päätteeksi abit saapuvat takaisin omaan opinahjoonsa.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä päivä alkaa abishowlla klo 12 Kuntolassa ja penkkaritunnelmaa on mahdollista nähdä koulun pihalla tämän jälkeen, kun koululla alkaa abien ulosheitto. Abit eivät järjestä virallista penkkariajelua, mutta kiertävät aamun aikana oma-aloitteisesti moikkaamassa lähikoulujen oppilaita.