Loviisalaiselle meriuistelijalle ja kalastusvaikuttajalle Jukka Häyhälle arvostettu, valtakunnallinen vapaa-ajan kalastuksen ”Nobel-palkinto”

Loviisan Meriuistelijoiden puheenjohtaja Jukka Häyhä (vas) vastaanotti 40 kilon painoisen vapaa-ajan kalastuksen Nobel-palkinnon messukeskuksessa perjantaina. Palkinnon luovuttivat Suomenlahden Meriuistelijoiden Matti Kinnunen (keskellä) ja West Coast Trolling Teamin Jari Lucenius. Arto Henriksson

Arto Henriksson

Loviisalaisen vapaa-ajan kalastajien seuran Meriuistelijoiden perustajalle ja puheenjohtajalle Jukka Häyhälle on myönnetty valtakunnallinen vapaa-ajan kalastajien arvostettu ”Nobel-palkinto”.

Palkinto myönnettiin Häyhän pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä vapaa-ajan kalastuksen ja kalastajien hyväksi.

– Jukka Häyhän ansiot ovat kiistattomat. Hän on tehnyt pitkän päivätyön vapaa-ajan kalastuksen hyväksi niin paikallisella kuin myös valtakunnallisella tasoilla. Hän oli selkeästi ykköskandidaatti Nobel-palkinnon saajaksi, hehkutti Suomenlahden uistelijoiden ex-puheenjohtaja Matti Kinnunen palkinnon luovutustilaisuudessa messukeskuksessa perjantaina.

Jukka Häyhä on aiemmin toiminut myös Suomenlahden meritaimentoimikunnan jäsenenä sekä Loviisan Seudun Eränkävijöiden puheenjohtajana.

Häyhä on aktiivisesti ollut järjestämässä muun muassa Degerby-kuhanuistelutapahtumaa Loviisassa vuodesta 1994 lähtien sekä nuorten uisteluleirejä ja vaapuntekokursseja Loviisassa.

Suomenlahden meritaimentoimikunnan entinen puheenjohtaja Matti Kinnunen oli itse ”Nobel-palkinnon” ensimmäinen saaja vuonna 1998. Palkinnon luovutusta oli seuraamassa messuyleisön lisäksi 15 vapaa-ajan kalastajaa, sponsoreita ja yksi ammattikalastaja Loviisasta.

Kiitospuheessaan Jukka Häyhä kiitteli myös seuratovereita Bosse Mickosta, Kari Auvista ja edesmennyttä Puppe Salinia, jotka olivat mukana perustamassa Meriuistelijoita Loviisaan.

– Olen tästä palkinnosta kyllä hyvin otettu, ja arvostan tätä kovasti. Olimme ensimmäinen uisteluseura Helsingistä itään, ja tie on joskus ollut kivistä, Häyhä totesi.

Turkulaisen kalastusseura West Coast Trolling Teamin perustaman palkinnon voi saada henkilö, yritys, yhdistys tai viranomainen, joka on edistänyt vapaa-ajankalastusta ja kalastusharrastusta.

Vuodesta 2020 lähtien palkinnon valinta siirtyi Suomenlahden Uistelijat ry:lle.

– Ajatuksena on alusta lähtien ollut, että palkinto annetaan henkilölle tai taholle, joka on tehnyt hyvää työtä virkistyskalastukseen eteen esimerkiksi kalastuslupa-asioissa, kalakantojen parantamisessa, järjestötoiminnassa tai vaikka harrastuksen esillä pitämisessä julkisuudessa, sanoi West Coast Trolling Teamin puheenjohtaja Jari Lucenius

Ensimmäinen Vapaa-ajankalastuksen ”Nobel” jaettiin vuonna 1998.

Palkinto on jäänyt jakamatta vain vuosina 2002 ja 2005. Nobelin ovat aikanaan saaneet mm. sisäministeri Kari Rajamäki läänikohtaisesta kalastuskortista (1999), YLE TV2 Erätulilla -ohjelmasta (2011) ja Jasper Pääkkönen (2014).

<u>Vapaa-ajan kalastajien "Nobel-palkitut":</u>

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 2. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 3. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 4. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 5. Nuorisovaltuusto toivoo lukion keskittämistä Kirkonkylään – tärkein asia koulutuksen korkea laatu
 6. NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi
 7. Arvio: Aika jonka sain – elokuva muillekin kuin heppaihmisille
 8. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.