Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden asuinalueen rakentaminen Klaukkalassa vauhtiin – Kirkonkylän Heinoja etenee hitaammin

Klaukkalaan sijoittuvan Vanha-Klaukan uuden asuinalueen rakentaminen on lähdössä toden teolla käyntiin.

Kyseessä on yksi kunnallistekniikan rakentamisen merkittävimmistä kohteista tälle ja muutamalle tulevalle vuodelle.

Nurmijärven kunnan kunnallistekniikan päällikkö Jyrki Meronen kertoo, että alueen kunnallistekniikan rakentaminen on jo alkanut pohjanvahvistustyöllä. Nämä työt alkoivat viime vuonna ja jatkuvat tämän vuoden kevääseen asti.

Pohjanvahvistustyö tehdään pilaristabiloimalla. Urakoitsijana toimii YIT Suomi.

– Katujen ja vesihuollon rakentaminen kunnan toimesta on alkanut jäähallin puoleisesta päästä, Meronen sanoo.

Kokonaisuudessaan asemakaava-alueen katujen ja vesihuollon rakentaminen jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Lisäksi urakassa parannetaan Lepsämäntietä välillä Arkadian koulun liittymä – Järvihaantien liittymä.

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmassa Vanha-Klaukan alueelle, sisältäen Lepsämäntien parantamisen, on varattu tälle vuodelle runsaat 3,1 miljoonaa euroa.

Vuodelle 2021 on varattu kolme miljoonaa euroa, vuodelle 2022 noin 4,2 miljoonaa euroa ja vuodelle 2024 yhteensä 500 000 euroa.

Lisäksi Nurmijärven Vesi on varannut rakentamisohjelmassaan Vanha-Klaukan alueen vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamiseen reilut viisi miljoonaa euroa vuosille 2020–2022.

Kokonaissumma kohoaa 16 miljoonaan euroon.

Rakentamisen kustannusarvio on kasvanut merkittävästi, sillä vielä vuonna 2017 julkaistussa Vanha-Klaukan kunnallistekniikan yleissuunnitelmassa kustannusarvio oli noin 8,5 miljoonaa euroa.

Meronen muistuttaa, että yleissuunnitelma sisälsi kaavoituksen alkuvaiheessa tehdyn yleistasoisen kustannusarvion.

– Sen jälkeen tarkemmat katu- ja rakentamissuunnitelmat ovat valmistuneet. Tämän hetken kustannusarvio sisältää myös Lepsämäntien parantamisen, mikä ei ollut mukana yleissuunnitelmavaiheen kustannusarviossa, hän perustelee.

Meronen muistuttaa myös, että summa muuttuu vielä, kun urakoitsija kilpailutetaan ja urakka viedään läpi.

– Urakoitsijalta saatava urakan tarjoushinta voi olla suurempi tai pienempi kuin ennen kilpailutusta on budjetoitu.

Toisen merkittävän uuden asuinalueen, Kirkonkylän Heinojan, rakentaminen etenee huomattavasti Vanha-Klaukkaa hitaammin. Syynä on se, että kaavaprosessi on vienyt suunniteltua kauemmin aikaa.

Kunnallistekniikan päällikkö Meronen kertoo, että Heinojan osalta alkamassa on asemakaava-alueen katujen ja vesihuollon suunnittelu.

Valtuusto hyväksyi Heinojan alueen asemakaavan viime keskiviikon kokouksessaan.

– Jos asemakaava ja katusuunnitelmat saavat lainvoiman sekä urakkakilpailutusvaihe sujuu hyvin, alkaa Heinojan rakentaminen vuoden 2021 aikana, Meronen kertoo.

Kunnallistekniikan rakentamisohjelmassa Heinoja 1:lle on varattu tälle vuodelle 250 000 euroa. Vuodelle 2021 on varattu neljä miljoonaa euroa ja vuodelle 2022 noin kaksi miljoonaa euroa. Nurmijärven Vesi on varannut alueen vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamiseen tälle vuodelle 75 000 euroa, vuodelle 2021 noin miljoona euroa ja vuodelle 2022 yhteensä 600 000 euroa.

Myös Heinojan osalta kustannusarviot tulevat täsmentymään, kun suunnittelu ja toteutuksen muut valmistelut etenevät.