Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pysäköintinormeista päätös vielä alkuvuodesta – aloite ei aiheuta toimenpiteitä

Nurmijärven uusi pysäköintinormisto tulee kunnanvaltuuston päätettäväksi vielä alkuvuodesta. Näin valtuusto totesi käsitellessään Nurmijärven Perussuomalaisten huhtikuussa 2019 pysäköintipaikkojen riittävyydestä tekemää aloitetta.

Kunnanvaltuusto totesi myös, että uuden pysäköintinormiston laatiminen on käynnistynyt ennen aloitteen jättämistä, eikä aloite siksi aiheuta toimenpiteitä.

Aloitteessaan Nurmijärven Perussuomalaiset ym., yhteensä 20 allekirjoittanutta, esittävät, että pysäköintinormien riittävyys tulee varmistaa kaavoituksella niin, ettei pysäköinti muodostu millään kunnan alueella ongelmaksi.

Nurmijärven edellinen pysäköintinormi on vuodelta 1991. Normi ei asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan mukaan ole enää ajankohtainen, eikä sitä siksi ole viimeaikoina käytetty.

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta on keskustellut asiasta kesäkuussa 2019 ja todennut, ettei Nurmijärvellä voida poiketa asuinkerrostalojen osalta minimivaatimuksesta yksi autopaikka asuntoa kohti. Tällä hetkellä asuntojen ja autopaikkojen suhdeluku on pahimmillaan alle 0,5 autopaikkaa/asunto.