Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Helsingin rockpyhättöä rouhitaan maan tasalle – korvaavaa keikkapaikkaa ei vielä tiedossa

Helsingin elävän musiikin yhdistyksen eli Elmun kotipesänä parikymmentä vuotta toiminutta Nosturi-rakennusta puretaan nyt vauhdilla Punavuoren Telakkarannassa. Nosturi tuli tunnetuksi myös legendaarisena keikkapaikkana, mitä tarkoitusta varten Elmu ei vielä ole onnistunut löytämään seuraajaa.

Nosturissa oli paljon myös bändien treenikämppiä, korvaajiksi niille Elmu tiedotti viime vuoden lopulla löytäneensä Roihupellon Tulppakujalta.

– Roihupellossa on paljon tehtävää. Treeniksistä on nyt kaksi kolmasosaa valmiina, kertoo Nosturin johtajana toiminut Elmun Tapio Hopponen

Hopponen kertoo Elmun jatkavan neuvotteluja Puotinharjun ostarin eli Puhoksen tiloista taas viikolla kuusi. Helsingin Uutiset uutisoi viime vuoden lopulla, että Elmun ilo uusista tiloista Puhoksessa olikin ennenaikaista, sillä tyhjäksi jääneet Alepan tilat vuokrattiin Fidalle sen laajentaessa entistä myymäläänsä Puhoksessa 1 400 neliön suurmyymäläksi.

– Toki meitä kiinnostaa muutkin potentiaaliset tilat myös, kuten esimerkiksi ravintola Kaisaniemi ja Kruununmakasiini, Hopponen jatkaa.

Kruununmakasiini on historiallinen vanha punatiilirakennus Hermannin ja Sörnäisten rajamailla, tarkalleen ottaen Hermannin puolella. Rakennus on aikanaan jäänyt puristuksiin Lautatarhankadun ja Junatien väliselle tontille sillan kupeeseen.

Nosturi elokuun lopulla 2019.

Nosturi aloitti toimintansa vuosituhannen vaihteessa Punavuoren Telakkakadulla. Taloa ja sen ohjelmistoa hallinnoi tilaa vuokrannut Elmu. Elmun toiminta siirtyi Nosturiin legendaarisesta Lepakosta, joka purettiin. Elmu joutui lähtemään Nosturista, koska rakennus puretaan pois Telakkarannan asuinkerrostalojen rakentamisen vuoksi.