Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieniä sisäilmakorjauksia työn alla – isot korjaukset odottavat

Nurmijärven kunnan tilakeskuksessa suunnitellaan parhaillaan toimenpiteitä akuuttien sisäilmakorjausten osalta.

Kouluista kiireellisimmin sisäilmakorjauksia odotetaan Rajamäen lukion käyttämässä Rajakaaren rakennuksessa, Klaukkalassa Urheilupuiston koulussa sekä rajamäkeläisen Seitsemän veljeksen koulun käyttämässä Kuntolan rakennuksessa.

Kaikissa näissä kohteissa tehtiin viime vuonna sisäilmatutkimuksia, jotka edellyttävät toimenpiteitä.

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertoo, että kaikkiin kolmeen kouluun on nyt ensin suunnitteilla pieniä ensivaiheen korjauksia, joilla pyritään parantamaan koululaisten ja henkilökunnan olosuhteita.

Tarkoitus on, että korjaukset päästään aloittamaan Rajakaaressa helmikuussa ja muissa kohteissa maaliskuussa. Rajakaaren suunnitelmat ovat juuri valmistumassa ja Urheilupuiston koulun sekä Kuntolan korjaussuunnitelmat on tarkoitus saada valmiiksi helmikuussa.

– Tavoite on aloittaa korjaukset mahdollisimman pian, sillä tässä on kuitenkin isot asiat kyseessä. Ysiluokkalaiset miettivät lukiovalintojaan, ja vanhemmat soittelevat minullekin tilanteesta. Tavalla tai toisella pyrimme turvaamaan Rajamäen lukio-opetuksen, Könönen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että pienet korjaukset eivät kuitenkaan syrjäytä peruskorjaustarvetta. Isommat korjauspäätökset on tarkoitus tehdä palveluverkkosuunnitelman yhteydessä, kun tämän vuoden aikana päätetään ensin millaisena kunnan koulupalvelut halutaan tulevaisuudessa toteuttaa.

– Pyrimme näillä pienillä korjauksilla parantamaan olosuhteita siihen asti, että pääsemme peruskorjaamaan rakennuksia.

Könönen kertoo, että kaikkien kolmen koulun akuutteihin sisäilmakorjauksiin on varattu tälle vuodelle rahaa kuhunkin 65 000 euroa. Hän kuitenkin epäilee, että se ei tule riittämään, koska kaikki kohteet ovat niin isoja ja työtä on paljon.

– Näillä näkymin joudumme anomaan valtuustolta ensimmäisen tai toisen osavuosikatsauksen yhteydessä lisää rahaa.

Sisäilmaongelmat eivät ole Nurmijärvellä ainoastaan koulujen ongelma, vaan myös muutamat päiväkodit ovat kärsineet sisäilmaongelmista. Könösen mukaan myös päiväkodit ovat kiireellisyyslistan kärjessä.

Esimerkiksi sisäilmaongelmista kärsineen Kirkonkylän päiväkodin vesikaton korjaus tehdään tänä vuonna. Rajamäkeläisen Tornitien päiväkodin tulevaisuus ratkaistaan puolestaan palveluverkkotyössä ja hankesuunnitelmalla.

– Täytyy kyllä myöntää, että kun meidän rakennuskantamme alkaa olla vanhaa, tilakeskuksessa on henkilökuntavajausta ja syyspuolella oli näitä tuhopolttoja, niin olemme aika kovilla, Könönen päättää.