HOK-Elannon suurin S-market Klaukkalaan – "Pyrimme ottamaan etuliikkeitä niin paljon kuin mahdollista"

Uusi S-market tulee olemaan ilmeen mukainen. Kuva on Kasarmintorin uusitusta S-marketista Helsingistä, joka on tyyliltään samanlainen kuin Klaukkalan tuleva kauppa. Lari Lappalainen

Riikka Laine

Klaukkalan uudesta S-marketista on tulossa HOK-Elannon suurin S-market.

Sekä HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen että HOK-Elannon market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Kimmo Nikula näkevät, että uudesta S-marketista tulee siten todellinen haastaja Klaukkalan muille päivittäistavarakaupoille.

Karjalaisen mukaan kauppaa piirretään parasta aikaa. Rakennuslupa on tarkoitus hakea kunnalta tänä keväänä. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin kauppa voisi olla avoinna 2021.

HOK:n suunnitelmat uuden kaupan rakentamisesta Lepsämäntien varteen nousivat esille ensimmäisen kerran viime lokakuussa, kun HOK-Elanto haki rakennuskiellon purkamista omistamallaan tontilla. Nyt rakennuskielto on purettu ja päätös on saanut lainvoiman.

S-market toimi Lepsämäntien varressa vuosikymmeniä, kunnes se muutti 2016 Brunnin liikekeskukseen. Karjalaisen mukaan muutto tehtiin, kun HOK-Elanto ei tiennyt, miten haluaisi Klaukkalan kaupallista toimintaansa kehittää hankkeidensa kaaduttua ensin Vaskomäessä ja sitten Viirinlaaksossa Nyt sävelet ovat selvät.

Vaskomäen juuressa sijaitseva kauppapaikka on Karjalaisen näkemyksen mukaan paras mahdollinen, kun ajatellaan Klaukkalan tulevaa kasvua ja uusia isoja asuinalueita. Sekä Vanha-Klaukan että Ali-Tilkan uusilta asuntoalueilta on lyhempi matka Lepsämäntien ja Klaukkalantien risteykseen kuin Viirinlaakson kupeeseen.

– Uskomme, että kaupan avaaminen tekee paikasta Klaukkalan henkisen keskipisteen. Uusi kauppa tulee varmasti piristämään aluetta muutoinkin, Karjalainen sanoo.

Myös Nikula on luottavainen sen suhteen, että uusi S-market tulee vetämään asiakkaita entistä enemmän. Siihen tähdätään mm. käyttötavarapuolen lisäämisellä.

– Tarkoitus on ottaa valikoimiin asiakkaiden päivittäisessä arjessa tarvitsemaa käyttötavaraa, Nikula kertoo.

Karjalaisen mukaan kauppapaikan houkuttelevuudesta kertoo jotain myös se, että heille on jo nyt tullut lukuisia yhteydenottoja S-marketin yhteyteen haluavilta etumyymälöiltä. HOK-Elanto selvittää toki ensin olisiko S-ryhmällä jotain omia potentiaalisia myymälöitä, joita voitaisiin avata S-marketin yhteyteen. Jos sellaisia ei löydy, niin tilat vuokrataan ulkopuolisille.

Rakennuksen suunnittelu on sen verran kesken, että vielä ei ole tiedossa montako pienempää liiketilaa siihen saadaan mahtumaan.

– Pyrimme toki ottamaan niitä niin paljon, kun suinkin mahdollista.

– Parkkitilat toteutetaan ainakin pääosin maanalle, mutta toiveissa olisi saada myös jonkun verran pintapysäköintipaikkoja.

Lue myös:"Kivistöön ei kauppakeskusta vielä tällä vuosikymmenellä" – Klaukkala saa uuden S-marketin

Aiheeseen liittyvää

 1. S-market etenee Klaukkalassa – tuplasti isompi kauppa tulossa
  28.10.2019 6:00
 2. Selvitys: Uuden S-marketin alueen liikennejärjestelyt riittävät 2040 asti
  23.10.2019 7:05
 3. HOK-Elanto tavoittelee uutta S-markettia vanhan paikalle – suunnitelmat ja aikataulut julki ehkä jo syksyn aikana
  7.10.2019 6:00
 4. Prismat ja S-marketit yrittävät muuttaa ruokatrendin suuntaa – ”Makuelämyksiä ja luksusta arkeen”
  28.8.2019 14:50

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut