Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ropakkotien pysäköintialueiden kaavamuutos uuteen valmisteluun – kaikki vaihtoehdot punnitaan nyt tarkasti

Ropakkotien pysäköintialueiden asemakaavan muutos on palautettu uudelleen valmisteltavaksi. Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta käsitteli asiaa tiistaisessa kokouksessaan.

Ropakkotien asemakaavatyön tarkoituksena oli tutkia, onko Ropakkotien alueelle mahdollista suunnitella ja toteuttaa pysäköintialueita helpottamaan tämänhetkistä pysäköintipaikkojen puutetta.

Alue, jolle pysäköintialueita on suunniteltu, sijaitsee Ropakkotien pohjoispuolella kortteleiden 3034, 3037 ja 3045 välissä. Osayleiskaavassa Ropakkotien pohjoinen suunnittelualue on merkitty pientalovaltaiseksi asuinalueeksi. Suunnittelualue on asemakaavan mukaista puistoa ja sen alustava pinta-ala on 0,6 ha. Alue on Nurmijärven kunnan omistuksessa.

– Käymme hieman laajemmin läpi, mitä muita alueita olisi mahdollista käyttää pysäköintiin. Niistä sitten valitaan, minkä kanssa lähdetään etenemään, yleiskaavapäällikkö Anita Pihala kertoo syistä, joiden vuoksi hanke palautui uudelleen valmisteltavaksi.

Pihalan mukaan pysäköintialueet koetaan yhä tarpeellisiksi, mutta kaikki vaihtoehdot punnitaan nyt tarkasti.