Lähteessä Rajamäellä lopettaneen Robert´s Coffeen yrittäjä: ”Vähän asiakkaita, kova vuokra”

Robert´s Coffee on ensimmäinen liikekeskus Lähteessä toimintansa lopettanut yritys. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Liikekeskus Lähteessä Rajamäellä toiminut Robert´s Coffee sulki ovensa ennen joulua. Kahvila ehti toimia Lähteessä liikekeskuksen avaamisesta lähtien runsaan vuoden ajan.

Kahvilan franchise-yrittäjänä toimineen Salman Khanin mukaan pääsyy toiminnan päättymiseen on se, ettei asiakasmäärä Rajamäellä ollut riittävä. Vuokra taas oli Khanin mukaan huomattavan korkea.

Kaikki Lähteen tilat omistaa Newsec Property Asset Management Finland Oy. Yritys ei ota kantaa vuokran suuruuteen luottamuksellisuuteen ja salassapitoon vedoten.

– Ensimmäisen kuukauden aikana ihmiset halusivat tulla katsomaan tarjontaamme. Sen jälkeen asiakasmäärä laski, Khan kertoo.

Lähteen muut yrittäjät eivät jaa Khanin ajatuksia Rajamäestä ja Lähteestä kauppapaikkana.

– Rajamäkeläiset ovat ottaneet meidät hienosti vastaan ja olemmekin alusta saakka ylittäneet budjetit reippaasti, kertoo Kotipizza-yrittäjä Kati Sipilä

Haasteena Kotipizzalla on ollut riittävän työntekijämäärän saaminen, joka on pakottanut yrityksen lopettamana hetkellisesti kuljetuspalvelun. Sipilän mukaan palvelu on kuitenkin tavoitteena ottaa pian taas käyttöön.

Sipilä uskoo, että palveluiden keskittyminen hyvien kulkuyhteyksien varrelle sekä hyvät parkkipaikat houkuttelevat ihmisiä käyttämään palveluita.

– Se taas luo kysyntää yhä uusille palveluille, jolloin Rajamäki näyttäytyy koko ajan houkuttelevampana kauppapaikkana uusille yrittäjille, Sipilä sanoo.

– Hyvällä ja toimivalla liikeidealla toimivat yritykset pärjäävät, kun huomioidaan alueen väestömäärä, vastaa apteekkari Anne Ansolahti Rajamäen apteekista kysymykseen uusien yrittäjien ja yritysten saamisesta Rajamäelle.

S-market Rajamäen marketpäällikkö Mika Uusitalon mukaan Lähde vahvistaa ja lisää Rajamäen palvelutarjontaa huomattavasti.

– Se tekee samalla Rajamäestä paremman asuinpaikan, jossa lähes kaikki palvelut löytyvät omasta kylästä, Uusitalo sanoo.

K-Supermarket Lähteen kauppias Jani Pyörteen mielestä liikekeskus merkitsee Rajamäelle mahdollisuutta. Hän korostaa paikallisten palvelujen käyttämisen tärkeyttä.

– Monet toimijoista ovat Rajamäellä uusia. Rohkaisen kaikkia käyttämään oman kylän palveluita, Pyörre sanoo.

Kauppakeskus Lähde yhdessä uimahallin, lukion, terveyskeskuksen, uuden päiväkodin ja muiden yritysten ja toimijoiden kanssa muodostaa Pyörteen mukaan palveluiden keskittymän, joka vaikuttaa Rajamäen väestökasvuun positiivisesti ja siten varmistaa tulevaisuudessa kylän elinvoimaisuuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.