Oppilas veti veitsen esille keskellä koulupäivää – "Otamme tilanteen äärimmäisen vakavasti"

Urheilupuiston koulu sijaitsee Klaukkalan keskustassa. Arkisto

Riikka Jokinen

Klaukkalassa sijaitsevassa Urheilupuiston koulussa sattui maanantaina oppilaiden välinen välikohtaus, jossa oppilas veti esille veitsen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Leif Malmberg kertoo, että poliisi sai puoliltapäivin koululle tehtävän, jonka mukaan koulussa oli esitelty teräasetta.

– Partio kävi paikalla ja alle 15-vuotiaan nuoren hallusta löytyi pieni veitsi, jonka terä oli noin kaksi senttimetriä pitkä, Malmberg kertoo.

Veitsi otettiin poliisin haltuun ja hävitettiin. Malmbergillä ei ole tietoa siitä, mistä veitsi oli peräisin.

Malmbergin mukaan paikalla laadittiin ilmoitus toisen vahingoittamiseen soveltuneen esineen hallussapidosta, mutta koska kyseessä on alaikäinen, niin asia on poliisin puolelta käsitelty. Tapauksen johdosta laadittiin lastensuojeluilmoitus.

– Ketään ei vahingoitettu tilanteessa, Malmberg toteaa.

Nurmijärven Uutisten tavoittama oppilaan äiti Marika Lahti kertoo hänen poikansa olleen vieressä, kun 7. luokan oppilas otti veitsen esille.

Lahden mukaan hän kuuli välikohtauksesta muutamaa tuntia myöhemmin toiselta, samaa koulua käyvältä lapseltaan. Hän ihmettelee suuresti, miksi koulu ei ilmoittanut hänelletuoreeltaan tapahtumista.

–Soitin itse koululle kysyäkseni lisätietoja. Puheluni jälkeen Wilmaan ilmestyi maanantaina iltapäivällä lyhyt viesti, jossa kerrottiin vain, että koululla tapahtui oppilaiden välinen tilanne, josta ei aiheutunut välitöntä vaaraa.

– Minusta tilanne oli huonosti hoidettu.

Aiheesta lähetettiin uusi, kattavampiWilma-viesti keskiviikkona. Viestissä Urheilupuiston koulun rehtori Kati Pohjanmaa painottaa,että jokainen kouluun, sen oppilaisiin tai henkilökuntaan kohdistuva uhkaava tilanne otetaan äärimmäisen vakavasti ja tapahtunut selvitetään myös tällä kertaa.

–Tilanteen selvittäminen aloitettiin välittömästi maanantaina yhteistyössä koulun henkilökunnan, kunnan asiantuntijoiden ja poliisin kanssa. Lähetimme maanantaina Wilma-viestin tapahtuneesta.

– Viranomaisilta saadun ohjeen mukaisesti koulupäivää voitiin kuitenkin jatkaa normaalin päivärytmin mukaisesti, viestissä kerrotaan.

Rehtori kirjoittaa myös, että selvityksen alla on yhä se, mitä tilanteessa tapahtui ja ketkä olivat asianosaisia. Selvitystyötä tehdään yhteistyössä poliisin kanssa.

–Kun nämä asiat selviävät, asianosaisiin ollaan yhteydessä.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja Tiina Hirvonen painottaa, että vanhemmille tiedottamisen nopeus riippuu aina tilanteesta.

– Tavoite on, että asiassa tiedotetaan niin pikaisesti kuin pystytään. Välillä on kuitenkin tärkeämpi selvittää asia ennen kuin lähdetään tiedottamaan. Tässä tapauksessa rehtori on toiminut annetun ohjeistuksen mukaisesti, hän sanoo.

Urheilupuiston koulu sijaitsee Klaukkalan keskustassa. Koulussa on noin 350 oppilasta. Opetusta annetaan luokilla 7–9.

Päivitetty 15.1.2020 kello 15.01. Lisätty poliisin kommentit tapahtuneesta ja poistettu maininta, jonka mukaan v eitsellä olisi uhattu.

Päivitetty 15.1.2020 kello 18.16. Lisätty sivistysjohtaja Tiina Hirvosen kommentteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.