"Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?" – Tällaista keskustelua autoharrastajat käyvät somessa

Vielä hengissä. Lujaa laatua Lada-ryhmässä esiteltiin Manse Motorsin maahantuoma uusi Lada-malli Vesta SW Cross. Kare Asp

toimitus

Nykyaika on raivannut tiensä myös taantumuksen lujimpiin linnakkeisiin. Eri automerkkien harrastajien kerhot ovat nykyisin tiiviisti esillä sosiaalisessa mediassa.

Kävimme muutaman päivän ajan seuraamassa eräiden merkkien harrastajien Facebook-ryhmiä. Osa ryhmistä on kaikille avoimia, osaan liittyessä täytyy saada ylläpitäjän hyväksyntä.

Muutaman päivän seuranta osoitti, että ryhmissä keskustellaan hyvinkin erilaisista aiheista.

Osa keskustelua on hyvinkin asiapitoista, osa herjahenkistä ja osa jopa räävitöntä.

Lainaus Ford Club Finlandin sivustolta. Naishenkilö kysyy voimasanoin höystettynä: Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?

Vastausta saattoi odottaa, ensimmäinen kommentoija suosittelee polttoaineen ostamista tankkiin.

Opastavinta kirjoittelua löytyi niin sanottujen hiipuneiden merkkien ryhmistä.

Esimerkiksi Saabistit-sivustolla käytiin hyvinkin informatiivista keskustelua tiettyjen mallien vikojen korjaamisesta ja ominaisuuksien parantamisesta.

Huomiota herättävää oli se, että kyseiset mallit nimettiin hyvin tarkasti, niinpä kirjoittajakin tietää, mitä eroa on 900 OG ja NG-malleilla.

OG on Old Generation eli vanha sukupolvi, NG on New Generation eli uusi sukupolvi.

Varsinaista toverihenkeä oli havaittavissa Lada-Kerhon ja Lujaa Laatua Lada -ryhmien keskusteluissa.

Ensin mainittu piti yllä hyvää yhteishenkeä kertoen menneistä ja tulevista tapahtumista, mukana myös tietoa merkin uusista käänteistä.

Jälkimmäisessä paneuduttiin juurta jaksaen merkille ominaisiin vikoihin, niiden korjaamiseen ja joskus vaikeaksi koettuun varaosien saantiin.

Tämän hetken suosikkimerkkien ympärillä toimivien keskustelupalstojen yhteyteen on ilmiselvästi tullut mukaan trolleja, jotka yrittävät haastaa omaa suosikkimerkkiään ponnekkaasti puolustavien kirjoittajien mielipiteet.

Eurooppalaismerkkien sivustoilla kehuttiin ylettömästi Kaukoidän autojen ominaisuuksia, ja esimerkiksi japanilaisen merkin ryhmässä mainostettiin eurooppalaisautojen ajo-ominaisuuksia.

Yleispiirteenä kaikkien merkkien keskustelusivustoilla oli se, että virallisten maahantuojien omaa korjaamo- ja varaosaverkostoa pidettiin tehottomana ja etenkin kalliina.

Toki juuri, kun joku manasi ”marmoritiskiltä” hankittujen osien kalleutta, tuli seuraavana virallisten huoltopisteiden toimintaa kehuva kommentti.

– Ei tullut omin voimin kuntoon, mutta kun hain virallisen osan, sain myös hyvät ohjeet.

Esillä eri ryhmissä ovat myös myynnissä olevat käytetyt osat ja osakokonaisuudet. Joissakin ryhmissä pääsee myymään myös omaa autoaan, joissakin tällainen toiminta on kielletty.

Hauskaa oli kertomus siitä, että kyseinen henkilö on matkalla itäisille maille lähipäivinä.

– Onko kenelläkään tarvetta edullisille Ladan osille? Yyveetä peliin!

Sen sijaan autoon tehdyt ”parannukset” eli ulkonäön ja esimerkiksi vanteiden muuttaminen saavat tätä kautta hyvin tietoisuutta osakseen.

Toki etenkin kännykällä katsottaessa kuvat ovat usein aika epäselviä. Mutta kun facea käyttää isolla ruudulla, näyttävät muutokset komeilta. Ainakin jonkun mielestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.