Perhe hämmästyi aamuyöllä Lepsämässä – iso dobermanni ilmestyi olohuoneeseen

Lepsämässä asuva perhe havahtui varhain sunnuntaiaamuna siihen, että heidän kodissaan oli sisällä vieras koira. Kuva ei liity tapaukseen. Arkisto

Riikka Jokinen

Lepsämässä asuvat Veera Soilas ja Sami Nylund eivät olleet uskoa silmiään varhain sunnuntaiaamuna.

Soilas kertoo havahtuneensa noin puoli viiden aikoihin aamuyöstä siihen, että perheen kotona kuljeskeli heille täysin vieras dobermanni.

– Ihmettelin, miksi makuuhuoneessamme nukkuva koiramme lähti olohuoneeseen tepastelemaan. Kurkistin unenpöpperössä sängystä ja näin ensin, että pitkä kippurahäntä vilahti oven suussa. Hetken päästä näin, että kyseessä on tuntematon koira.

Vieressä nukkunut mies ei alkuun meinannut uskoa asiaa.

– Mietin, että olenko tulossa hulluksi, mistä tänne nyt vieras koira olisi ilmestynyt, Soilas kertoo nauraen.

– Mutta sitten vieras koira käveli taas oven edestä, hän muistelee tapahtunutta.

Tämän jälkeen mieskin havahtui tilanteeseen – kotona oli toden totta aivan vieras, iso urosdobermanni.

Perheen onneksi yöllinen kuokkavieras oli kuitenkin varsin kiltti kaveri.

– Totta kai aluksi säikähdimme, kun pimeässä kodissamme oli vieras koira. Onneksi se alkoi kuitenkin heti nuolla mieheni käsiä ja heiluttaa häntäänsä. Koira oli leikkisä kaveri, Soilas kertoo.

Mieleen tuli aamuyön hämärässä myös se, onko koira kenties tullut sisälle jonkun ihmisen kanssa – olisiko talossa varkaita?

Lopulta selvisi, että koira oli päässyt sisälle avaamalla itse kodinhoitohuoneessa olevan ulko-oven, joka oli kiinni, mutta ei lukossa.

Pariskunta yritti löytää koiran omistajaa muun muassa soittamalla naapuriin, poliisille sekä ajamalla autolla Lepsämässä.

Lopulta apu löytyi Facebookin Klaukkala-ryhmästä, jonne Soilas jakoi päivityksen olohuoneeseen ilmestyneestä dobermannista.

– Omistajan tuttava haki koiran pois saman aamun aikana. Hänen mukaansa koira oli päässyt karkuteille lähistöllä sijaitsevasta kodistaan, kun portti oli ilmeisesti jäänyt auki, Soilas muistelee.

Pariskunnan kotona oli tapahtuma-aikaan myös kaksi pientä lasta. He eivät kuitenkaan heränneet yölliseen vieraaseen.

Lisäksi talossa oli kissa ja narttulabradorinnoutaja, joka tuli dobermannin kanssa hyvin juttuun.

– Toki sitä luulisi, että oma koiramme vahtisi omaa kotiaan. Meillä oli iso vieras koira kotona, niin oma koiramme kävi katsomassa sitä ja meni lopulta vaan takaisin nukkumaan, Soilas kertoo nauraen.

Jotain tapahtuneesta myös opittiin. Nimittäin heti seuraavana yönä kodinhoitohuoneen ulko-ovi oli visusti lukossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.