Kuvat: Myrsky kaatoi valtavan kuusen pyykkinarujen päälle kerrostalon pihassa Helsingissä

Kaatunut kuusi Hiihtomäentiellä. Kuusi kaatui pyykkinarujen päälle. Lukijan kuva / Juha Pykäläinen

Jussi Vehkasalo

Lauantai-iltana raivokkaaksi yltynyt myrsky teki tuhojaan ympäri Helsinkiä etenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Herttoniemen Hiihtomäentiellä myrskytuuli kaatoi kerrostalon takapihalla kasvaneen, arviolta vähintään noin 15-metrisen kuusen. Kuusi kaatui pyykinkuivaustelineen pyykkinarujen päälle ja kuivaustelineen tolpat kallistuivat vinoon kuusen painon voimasta.

– Muistan kuusen jo vuodelta 1966, kun muutimme tähän taloyhtiöön. Kuusi kaatui yöaikaan, itse en kuullut kaatumisen ääntä, mutta naapurin rouva oli kuusen kaatumisen kuullut, Juha Pykäläinen kertoo.

Kuusella oli ikää vähintään pitkälti yli 50 vuotta. Kuva: Lukijan kuva / Juha Pykäläinen Lukijan kuva / Juha Pykäläinen

Helsingin pelastuslaitos viestitti tänään Facebook-sivullaan, että viikonloppuna myrsky riepotteli Helsinkiä ja teki tuhojaan juuri muun muassa puita kaatamalla.

– Mikäli myrskyvahinko ei aiheuta vaaraa, vahingosta voi ilmoittaa kaupunkiympäristön asiakaspalveluun tai kätevästi Helsinki Appia käyttämällä, pelastuslaitos neuvoo.

Mikäli puu on omalla tontilla eikä aiheuta vaaraa, sen poistaminen tulee järjestää kiinteistön toimesta. Twitter-tilillään pelastuslaitos tiedotti jo viikonloppuna, että sunnuntain vastaisen yön jäljiltä pelastuslaitoksella oli paljon tehtäviä.

– Mikäli myrskyvahinko aiheuttaa välitöntä vaaraa, soita 112, pelastuslaitos neuvoi.

Näin tulee toimia esimerkiksi niissä tapauksissa, kun puu tai puita on kaatunut vilkkaalle väylälle tai sähkölinjan päälle.

Pyykinkuivaustelineen tolpat olivat kaatua rysäyksessä. Kuva: Lukijan kuva / Juha Pykäläinen Lukijan kuva / Juha Pykäläinen

Myrskystä aiheutui myös uhkaava vaaratilanne merellä Hernesaaren edustalla lauantai-iltana. Pelastuslaitoksen tiedote kertoo, että kaatunut veneilijä pelastettiin merestä Helsingin edustalla kello 21 jälkeen. Meripelastuslohkokeskus Helsinki sai kello 21.10 ilmoituksen Tallinnan-laivalla olleelta huolestuneelta matkustajalta, joka oli havainnut pienen, alle neljä metriä pitkän kumiveneen kovassa aallokossa Hernesaaren edustalla. Hetkeä myöhemmin veneilijä itse soitti ilmoittaakseen makaavansa kaatuneen veneen päällä ilman kelluntavälineitä.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen, poliisin ja merivartioston yksiköitä. Maayksiköt saivat näköyhteyden hädässä olleeseen ja ohjasivat veneyksikön kohteelle, joka nosti henkilön kaatuneen kumiveneen päältä. Ensihoito tarkisti kastuneen ja lievästi kylmettyneen nuorehkon mieshenkilön kunnon ja vakavammilta seurauksilta vältyttiin.

Tapahtumahetkellä alueella tuuli yli 20 m/s ja aallokko oli erittäin kova. Jopa pelastusyksiköillä oli vaikeuksia toimia alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.