Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi takavarikoi 14,2 kiloa huumeita, 9 käsiasetta ja 3 kivääriä – löytyivät Nurmijärveltä ja Tuusulasta

Itä-Uudenmaan poliisi on takavarikoinut Nurmijärveltä ja Tuusulasta yhteensä noin 14,2 kiloa amfetamiinia, yhdeksän käsiasetta, kolme kivääriä sekä noin 27 000 euroa käteistä rahaa. Takavarikko tehtiin loppusyksystä 2019.

Poliisin mukaan pääepäiltynä on Tuusulassa asuva noin 60-vuotias mies.

Osa huumausaineista ja aseista takavarikoitiin miehen asuintalosta Tuusulasta ja osa puolestaan Nurmijärvellä sijaitsevan varastohallin piha-alueella olleesta pakettiautosta. Epäilty kävi Nurmijärvellä usein työhönsä liittyen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä ei kerro, missä päin Nurmijärveä kyseinen varastohalli sijaitsee.

Kaikki rahat takavarikoitiin pääepäillyn kotoa Tuusulasta.

– Tutkinnassa selvisi, että takavarikkoon saatujen huumausaineiden lisäksi mies ehti myydä tai muuten luovuttaa eteenpäin amfetamiinia ainakin 1,3 kiloa ennen kiinni jäämistään, Jämsä kertoo.

Tutkinnassa selvisi myös, että amfetamiinia on myyty ainakin Helsingin ja Forssan alueille.

– Takavarikoidut käsiaseet olivat yhtä lukuunottamatta muunnettu toimiviksi ampuma-aseiksi alun perin starttipistooleista, Jämsä kertoo.

Jämsän mukaan poliisi pääsi tapauksen jäljille omien tutkimustensa kautta.

Tapaukseen liittyen on ollut vangittuna pääepäillyn lisäksi yhteensä seitsemän muuta henkilöä, joista ainakin yksi on Jämsän mukaan nurmijärveläinen. Heidät kaikki on päästetty vapaaksi. Pääepäilty on yhä vangittuna.

Rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla.

Päivitetty 13.1. kello 12.45. Lisätty uusia tietoja.