Nurmijärven asukasluku kasvaa naapureita nopeammin – "Hyvinkää, Tuusula ja Vihti jäävät kauas taakse"

Nurmijärven asukasluku kasvaa nyt Kuuma-kunnista kolmanneksi parhaiten, selviää Tilastokeskuksen julkaisemasta väestön ennakkotilastosta.

Tilaston mukaan Nurmijärvi sai tammi–marraskuun 2019 aikana 335 uutta asukasta, mikä tarkoittaa 0,8 prosentin väestönkasvua. Kaikkiaan asukkaita oli marraskuun lopussa 42 988.

Kasvuvauhdillaan edelle ylsivät vain Sipoo ja Kerava. Sipoossa väkiluku kasvoi tammi–marraskuussa 2,1 prosenttia (439 asukasta) ja Keravalla 1,3 prosenttia (471 asukasta).

Nurmijärven kunnan erikoissuunnittelija Katriina Ahokas pitää viime vuotta väestönkasvun näkökulmasta onnistuneena.

– Erityisesti rajanaapurit Hyvinkää, Tuusula ja Vihti jäävät kauas taakse tarkastelipa asiaa sitten syntyneiden määrän, syntyneiden enemmyyden, nettomuuton tai väestökasvun näkökulmasta, Ahokas toteaa.

Sekä Hyvinkäällä että Tuusulassa asukasluku pienentyi vuodessa yli sadalla ihmisellä, Vihdissä lähes kolmellakymmenellä.

Nurmijärvelle syntyi tammi–marraskuussa 355 lasta. Määrä on 28 enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Kuolleita oli 250, mikä on neljä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaikkiaan viime vuoden tammi–marraskuussa syntyneitä oli 105 enemmän kuin kuolleita.

-– Muihin Kuuma-kuntiin verrattuna syntyvyys oli Nurmijärvellä reipasta ja syntyneiden enemmyys, eli luonnollinen väestönlisäys, oli kirkkaasti Kuuma-kuntien parasta, Ahokas iloitsee.

– Määrät ovat toki menneeseen verrattuna vaatimattomia, mutta muihin Kuuma-kuntiin verrattuna Nurmijärven tilanne on poikkeuksellisen hyvä.

Viime vuoden tammi–marraskuussa Nurmijärvelle muutti 2 417 henkilöä, kun taas 2 213 muutti pois.

Aivan vuoden takaisiin lukuihin Nurmijärvellä ei silti ylletä. Tammi–marraskuussa 2018 Nurmijärvi kasvoi 445 uudella asukkaalla. Väestönkasvua avitti tuolloin se, että kuntaan valmistui ennätysmäärä uusia asuntoja.

Tilastokeskus julkaisee ennakkotiedot joulukuun väestönmuutoksista tammikuun lopulla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut