Kenestä Vuoden nurmijärveläinen? – katso ehdokkaat ja äänestä suosikkiasi

Vuoden nurmijärveläinen -kilpailussa on asetettu alun perin ehdolle yhdeksän esiraadin valitsemaa ehdokasta. Nurmijärven Uutiset

Riikka Laine

On jälleen aika selvittää kuka tai mikä on Vuoden nurmijärveläinen -tittelin arvoinen.

Nurmijärven Uutiset järjestää Vuoden nurmijärveläinen -äänestyksen nyt kuudetta kertaa.

Ehdokaslistan laadinnassa on kuunneltu tänäkin vuonna lukijoita, jotka pääsivät loppuvuoden aikana antamaan ehdotuksia jo ennen varsinaisen kisan alkua.

Mikäli omaa suosikkia ei tästä huolimatta löydy esiraadin valitsemien ehdokkaiden joukosta, voit äänestää niin sanottua ”mustaa hevosta” ja itse ehdottaa kenelle titteli kuuluisi.

Vuoden nurmijärveläisen tulee olla henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Nurmijärveä tai nurmijärveläisyyttä myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Ehdokkaat tänä vuonna ovat:

Miia Kalliomäki

Suomen iloisin yrittäjä -kilpailussa mukana ollutsinnikäs iltapäiväkerhoyrittäjä, joka ei ole hetkahtanut tuhopoltoista tai sisäilmaongelmista, vaan järjestää useille lapsille iltapäiväaktiviteettia.

Mikko Manninen

Nurmijärven Jalkapalloseuran ikoni, joka siirtyi viime kauden päätteeksi FC Hakaan. Ehti toimia NJS:ssa melkein joka roolissa ja oli mukana nostamassa paikallista jalkapalloseuraa uudelle tasolle.

Otto Suhonen

Nuorisovaltuuston sanavalmis puheenjohtaja, joka tuo nuorten äänen aidosti kuuluviin päätöksenteossa.

Taavi Vartia

Tv- ja elokuvaohjaaja, joka aloitti viime vuonna Kino Juhan yrittäjänä ja ohjasi kesällä Nurmijärvelle sijoittuvan tv-sarjan. Kevyttä yläpilveä nähdään ensin Elisan suoratoistopalvelussa ja sen jälkeen tv:ssä Nelosella.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

Monitaiteisesti työskentelevä taiteilija, joka yhdistää taiteen tekemiseen vammaispoliittisen aktivismin uutta luovalla tavalla. Palkittiin viime vuonna valtionpalkinnolla.

Juha Poikela

Merkittävä Aleksis Kiven tulkitsija, joka on tuonut Nurmijärveä positiivisesti tunnetuksi ja iloa monille kuulijoille lauluillaan ja lausuen.

Tuula Rinnekari

Urheiluperheen äiti ja Nurmijärven Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja. Tuo Nurmijärveä esiin myös kasvattamillaan juureksilla ja vihanneksilla.

Hannu Malinen

Nurmijärven Ladun pitkäaikaisimpia jäseniä ja entinen puheenjohtaja. Innostanut nurmijärveläisiä pitämään kunnostaan huolta monin eri liikunnallisin tavoin.

Krannin tila & kauramylly Oy (Anne Lukana ja Olli Lukkarinen)

Nurmijärveläisiä perinteitä kunnioittava innovatiivinen yrittäjäpariskunta on herättänyt 460-vuotiaan tilan uuteen kukoistukseen sekä nykyaikaistanut tilan toiminnan kehittämällä tilalle mm. Suomen suurimman kauramyllyn. Kaurabuumin keskellä tuomassa positiivista julkisuutta kuntaan.

NÄIN ÄÄNESTÄT:

Äänestyslomakkeen löydät tämän jutun lopusta. Ehdolla on yhdeksän raadin valitsemaa ehdokasta. Tämän lisäksi voit äänestää listan ulkopuolelta niin sanottua mustaa hevosta, eli omaa ehdokastasi.

Äänestää voit 6.2.2020 saakka.

Vuoden nurmijärveläinen -kilpailun voittaja julistetaan helmikuussa Nurmijärven Uutisten paperilehdessä sekä verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 4. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 5. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Pääkirjoitus: Palautuuko lukioratkaisu lähtöruutuun?
 6. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 7. Lupiineja hävitetään Tiiran rannalta talkoilla – kaikki tervetulleita mukaan
 8. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 9. Lukion väistötilat valmistuvat Rajamäelle vauhdilla – "Kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun"
 10. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 13. Ympäristötoimialalle hallinnon asiantuntija – vastaa mm. asioiden valmistelusta ja viestinnästä
 14. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 15. Taksiautoilija varoittaa huijareista – sängystään herätetty autoilija jäi ilman rahoja, poliisi tutkii myös omaisuusrikosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.