Hiv-kotitestin hinta laski – "Madaltaa testauskynnystä monelle"

Hiv-kotitestiä myydään verkkokaupassa suoraan kuluttajille. Pointshopping

Klaus Nurmi

Vuoden vaihteen jälkeen Suomessa myytävän hiv-kotitestin maahantuoja vaihtui ja hinta laski, tiedottaa Hiv-säätiö.

EU-sertifioidun hiv-kotitestin maahantuonti siirtyi Hiv-säätiön perustamalle osakeyhtiölle.

Pointshopping Oy myy hiv-kotitestiä verkkokaupassaan suoraan kuluttaja-asiakkaille ja toimittaa sitä myös apteekkijärjestelmään. Yhtiön verkkokaupassa testin hinta putoaa alle 29 euron tammikuussa.

– Myös tukkuhinta putoaa merkittävästi. Uskomme ja toivomme, että tämän myötä kuluttajahinta myös apteekeissa laskee, kertoo Pointshoppingin toimitusjohtaja Jukka Keronen tiedotteessa.

Yhtiön tavoitteena on myydä tänä vuonna yli viisi tuhatta hiv-kotitestiä. Se tarkoittaa 30–40 prosentin kasvua nykyisestä.

Suomessa noin joka kymmenes hiv-tartunnan saanut ei tiedä tartunnastaan. Kotitesti on yksi tapa saada hiv-testaukseen henkilöitä, joille on syystä tai toisesta vaikeaa mennä hiv-testiin terveyskeskukseen tai edes järjestöjen ylläpitämiin matalan kynnyksen testauspisteisiin.

– Hiv-kotitesti on jo madaltanut testauskynnystä monelle ja toivomme, että sen halpeneminen tuo tämän hiv-testausmahdollisuuden vielä useamman ulottuville, sanoo Keronen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.