Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso osa tipattoman viettäjistä sinnittelee helmikuulle – "Millaisia uusia tottumuksia voisi löytyä saunaoluen, after work -skumpan ja punaviinilasillisen tilalle?"

Tulevan tipattoman tammikuun teemana on alkoholin rooli erilaisissa arkisissa tilanteissa.

– Tavoitteena on herättää ajatuksia alkoholinkäyttöön ja totuttuihin käyttäytymismalleihin liittyen. Millaisia uusia tottumuksia voisi löytyä saunaoluen, after work -skumpan ja punaviinilasillisen tilalle? kysyy Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto EHYT ry:n viestinnän asiantuntija Maaret Väkinen

Tänä vuonna tipatonta tammikuuta vietti 13 prosenttia alkoholia käyttävistä suomalaisista. Vuotta aiemmin osuus oli 11 prosenttia.

Naisista tipattomalla oli melkein kaksi kertaa useampi kuin miehistä. Suosituinta se oli alle 25-vuotiailla.

Luvut käyvät ilmi EHYT ry:n Kantar TNS Oy:llä teettämästä kyselystä.

Tipattoman tammikuunviettäjistä 64 prosenttia oli jatkanut sitä vielä helmikuun puolelle. Lisäksi seitsemän prosenttia sanoi juoneensa tipattoman jälkeen vähemmän alkoholia kuin ennen sitä.

Sen sijaan kaksi prosenttia tipattoman viettäjistä oli tammikuun jälkeen alkanut käyttää alkoholia aikaisempaa enemmän. Neljännes oli palannut entiseen tapaansa kuluttaa ja käyttää alkoholia.

Kirjoittaja: Eija Marja-aho