Matkahuollon lippujen myynti loppuu Nurmijärvellä – Klaukkalan vanha linja-autoasema sulki ovensa

Tiina Pääkkönen tyhjensi Klaukkalan vanhan Matkahuollon hyllyjä viime perjantaina. Linjaliikenne Kivistön vuokraamat tilat jäävät nyt tyhjilleen, kun toiminta loppui. Riikka Laine

Riikka Laine

Matkahuollon lippupalveluihin Klaukkalassa on tullut muutoksia, kun Linjaliikenne Kivistö lopetti viime viikon perjantaina Matkahuollon asiamiestoiminnan Klaukkalan vanhalla linja-autoasemalla.

Linja-autoasemalla toimi tähän asti ainut Nurmijärven alueen Matkahuollon palvelupiste, jossa onnistui myös Matkahuollon matkakortin ostaminen ja -lataus. Sen lisäksi Ylitilantien varressa hoidettiin myös pakettien vastaanottamista ja lähetystä.

Jatkossa Matkahuollon matkakortteja ei voi ostaa Klaukkalasta tai muualta Nurmijärveltä. Matkahuollon matkakorttien lisälataaminen on mahdollista R-kioskeilla, mutta uudet kortit on ostettava Helsingin Kampista Matkahuollon toimipisteestä (os. Narinkka 1).

Matkahuollon pakettipalveluihin tulee sen sijaan yksi uusi lähetys- ja vastaanottopaikka Järvihakaan Viirin kirppikselle, kun kirpputori aloitti matkahuoltoasiamiehenä 2.1. Uusi mh-asiamies palvelee osoitteessa Yrittäjäntie 9 ma-pe klo 10–19, la klo 10–16 ja su klo 11–16.

Sen lisäksi Matkahuollolla on edelleen pakettiautomaatti Kauppakeskus Brunnilla S-marketin yhteydessä ja pakettien lähetys ja nouto hoituu myös Kuonomäentien R-kioskilla.

Linjaliikenne Kivistön toimitusjohtaja Reetta Rauhaniemi kertoo, että käytännössä asiamiestoiminnan lopettaminen tarkoittaa heille myös sitä, etteivät Kivistön bussit kulje enää Klaukkalan kautta. Vielä reilu vuosi sitten forssalaisella liikennöitsijällä oli useampi Helsingin vuoro, jotka kulkivat Klaukkalan kautta. Viime keväästä lähtien vuoroja on ollut enää yksi, kun Nurmijärvi-lipun muuttaminen vain Korsisaarelle kelpaavaksi tuotteeksija Korsisaaren aikataulujen asettaminen Kivistön vuorojen päälle ajoivat liikennöitsijän siihen tilanteeseen, jossa toiminta ei ollut enää kannattavaa.

Rauhaniemi kertoo, että Nurmijärven viime vuotinen joukkoliikenneuudistus on myös Matkahuolto-toiminnan lakkauttamisen taustalla. Hänen mukaansa yritys olisi halunnut lakkauttaa toiminnan jo viime kesänä, mutta Matkahuollon toiveesta toimintaa jatkettiin vuodenvaihteeseen saakka.

– Toiminta ei ollut meille enää kannattavaa. Se lohkaisi meiltä ison osan tuloista, kun Nurmijärvi-lippu siirtyi Korsisaarelle ja me emme saaneet myydä Korsisaaren lipputuotteita, Rauhaniemi sanoo.

Myös vuoroliikenteen siirtyminen Viirinlaaksoon vaikutti yrityksen toimintaan. Alunperin yrityksen oli tarkoitus siirtyä Viirinlaaksoon uusiin liiketiloihin, mutta kun tilojen valmistuminenkin rupesi takkuamaan, päätti yritys poistua Nurmijärveltä takavasemmalle.

– Katsomme, että Klaukkalan suunta ei ole ole meille ainakaan tällä hetkellä toimiva.

Matkahuollon yhteyspäällikkö Tom Nygren vahvistaa, että Klaukkalaan on yritetty löytää Matkahuollon asiamiestä, joka olisi hoitanut myös matkakorttiasioita, mutta sellaista ei löytynyt.

– Jatkamme vielä etsintää, jos löytäisimme lippujen myynnistä kiinnostuneen toimijan, Nygren kertoo.

Samalla hän vahvistaa, että ainakaan hänen tiedossaan ei ole vielä yrittäjää, joka olisi kiinnostunut toimimaan Klaukkalan uuteen matkakeskukseen valmistuneissa tiloissa.

Yrittäjän olisi ollut mahdollista aloittaa toimintansa 1.1.2020 kunnan vuokratalon alakertaan valmistuneessa tilassa, mutta tila on edelleen Nurmijärven Kodit Oy:n (entinen Nurmijärven vuokra-asunnot) sivuilla vapaana vuokrattavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hammashoitolan henkilökunta altistui koronalle Hyvinkäällä – rajamäkeläisiäkin asiakkaina
 2. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 3. Museoautot taas liikkellä – Wanhojen Masiinojen Nurmijärvi-ajo ajetaan torstaina
 4. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 5. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 6. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 7. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 8. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 9. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä
 10. Nurmijärvelle luvassa helteinen viikonloppu – heinäkuussa ei kertaakaan yhtä lämmintä
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Pyöräsuunnistukset SM-kisat ensikertaa Rajamäellä – maastossa liikkujia pyydetään huomioimaan kisaajat
 13. Mielipide: Kestävän kehityksen lukio
 14. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 15. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.