Matkahuollon lippujen myynti loppuu Nurmijärvellä – Klaukkalan vanha linja-autoasema sulki ovensa

Tiina Pääkkönen tyhjensi Klaukkalan vanhan Matkahuollon hyllyjä viime perjantaina. Linjaliikenne Kivistön vuokraamat tilat jäävät nyt tyhjilleen, kun toiminta loppui. Riikka Laine

Riikka Laine

Matkahuollon lippupalveluihin Klaukkalassa on tullut muutoksia, kun Linjaliikenne Kivistö lopetti viime viikon perjantaina Matkahuollon asiamiestoiminnan Klaukkalan vanhalla linja-autoasemalla.

Linja-autoasemalla toimi tähän asti ainut Nurmijärven alueen Matkahuollon palvelupiste, jossa onnistui myös Matkahuollon matkakortin ostaminen ja -lataus. Sen lisäksi Ylitilantien varressa hoidettiin myös pakettien vastaanottamista ja lähetystä.

Jatkossa Matkahuollon matkakortteja ei voi ostaa Klaukkalasta tai muualta Nurmijärveltä. Matkahuollon matkakorttien lisälataaminen on mahdollista R-kioskeilla, mutta uudet kortit on ostettava Helsingin Kampista Matkahuollon toimipisteestä (os. Narinkka 1).

Matkahuollon pakettipalveluihin tulee sen sijaan yksi uusi lähetys- ja vastaanottopaikka Järvihakaan Viirin kirppikselle, kun kirpputori aloitti matkahuoltoasiamiehenä 2.1. Uusi mh-asiamies palvelee osoitteessa Yrittäjäntie 9 ma-pe klo 10–19, la klo 10–16 ja su klo 11–16.

Sen lisäksi Matkahuollolla on edelleen pakettiautomaatti Kauppakeskus Brunnilla S-marketin yhteydessä ja pakettien lähetys ja nouto hoituu myös Kuonomäentien R-kioskilla.

Linjaliikenne Kivistön toimitusjohtaja Reetta Rauhaniemi kertoo, että käytännössä asiamiestoiminnan lopettaminen tarkoittaa heille myös sitä, etteivät Kivistön bussit kulje enää Klaukkalan kautta. Vielä reilu vuosi sitten forssalaisella liikennöitsijällä oli useampi Helsingin vuoro, jotka kulkivat Klaukkalan kautta. Viime keväästä lähtien vuoroja on ollut enää yksi, kun Nurmijärvi-lipun muuttaminen vain Korsisaarelle kelpaavaksi tuotteeksija Korsisaaren aikataulujen asettaminen Kivistön vuorojen päälle ajoivat liikennöitsijän siihen tilanteeseen, jossa toiminta ei ollut enää kannattavaa.

Rauhaniemi kertoo, että Nurmijärven viime vuotinen joukkoliikenneuudistus on myös Matkahuolto-toiminnan lakkauttamisen taustalla. Hänen mukaansa yritys olisi halunnut lakkauttaa toiminnan jo viime kesänä, mutta Matkahuollon toiveesta toimintaa jatkettiin vuodenvaihteeseen saakka.

– Toiminta ei ollut meille enää kannattavaa. Se lohkaisi meiltä ison osan tuloista, kun Nurmijärvi-lippu siirtyi Korsisaarelle ja me emme saaneet myydä Korsisaaren lipputuotteita, Rauhaniemi sanoo.

Myös vuoroliikenteen siirtyminen Viirinlaaksoon vaikutti yrityksen toimintaan. Alunperin yrityksen oli tarkoitus siirtyä Viirinlaaksoon uusiin liiketiloihin, mutta kun tilojen valmistuminenkin rupesi takkuamaan, päätti yritys poistua Nurmijärveltä takavasemmalle.

– Katsomme, että Klaukkalan suunta ei ole ole meille ainakaan tällä hetkellä toimiva.

Matkahuollon yhteyspäällikkö Tom Nygren vahvistaa, että Klaukkalaan on yritetty löytää Matkahuollon asiamiestä, joka olisi hoitanut myös matkakorttiasioita, mutta sellaista ei löytynyt.

– Jatkamme vielä etsintää, jos löytäisimme lippujen myynnistä kiinnostuneen toimijan, Nygren kertoo.

Samalla hän vahvistaa, että ainakaan hänen tiedossaan ei ole vielä yrittäjää, joka olisi kiinnostunut toimimaan Klaukkalan uuteen matkakeskukseen valmistuneissa tiloissa.

Yrittäjän olisi ollut mahdollista aloittaa toimintansa 1.1.2020 kunnan vuokratalon alakertaan valmistuneessa tilassa, mutta tila on edelleen Nurmijärven Kodit Oy:n (entinen Nurmijärven vuokra-asunnot) sivuilla vapaana vuokrattavaksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut