Lääkäriltä ohjeita verkon välityksellä? – Uusi etälääkäritoiminta alkaa Nurmijärvellä

Lääkärille pääsyssä on suuria eroja kiireettömissä tapauksissa Keski-Uusimaan levikkialueen kunnissa. JOHANNA ERJONSALO

toimitus

Nurmijärvellä Kirkonkylän pääterveysaseman kiirevastaanotolla aloitetaan etälääkäritoiminta ensi vuonna.

Keusote kertoo tiedotteessaan, että etälääkäritoiminnan tarkoituksena on korjata lääkäripulaa, ja siten turvata hoitoa äkillisesti sairastuneille kuntalaisille. Toiminta alkaa Kirkonkylässä 3.1.

– Etälääkärin vastaanotto korvaa tavallisen kiirevastaanottotoiminnan perjantasin klo 15–18. Sairaanhoitajat ovat paikan päällä normaaliin tapaan ja lääkäri hoitaa potilaat etävastaanottona. Tarvittaessa potilas lähetetään esimerkiksi Hyvinkään sairaalaan ilman käyntiä vastaanotolla, Keusote tiedottaa.

Keusote muistuttaa, että etälääkäripalvelu vähentää turhaa matkustamista terveysasemalle, kun lääkärin yhteydenottoa voi odottaa kotona.

Uusi toimintamalli on ollut jo käytössä useissa eri kunnissa, ja Keusoten mukaan kokemukset ovat olleet hyviä.

– Etälääkärin vastaanotolla voidaan kotisohvalta käsin hoitaa monenlaisia vaivoja kuten ylähengitystieoireita, tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä pieniä vammoja. Tarvittaessa lääkäri kirjoittaa sähköisen reseptin, sairaslomaa tai määrää tarvittavia lisätutkimuksia.

Asiakkaan kannattaa huomioida, että hoidon nopeuttamiseksi ennen kiirevastaanotolle hakeutumista kannattaa aina ensin olla yhteydessä nettipalvelun kautta tai puhelimitse sairaanhoitajaan, p. 09 2500 3295 klo 8–18. (Muina aikoina päivystysapu, p. 116117)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.