Pikkukoiran kuolemaan johtanut tapaus puhuttaa – Poliisi toivoo malttia somekeskusteluun

– Vanhoja ei kannata kaivella, vaan pitäytyä lähiaikojen tapahtumissa, sanoo rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista.

Tällä kommentilla Lylykangas viittaa Uni-koiran tapaukseen ja siitä sosiaalisessa mediassa nyt käytävään keskusteluun.

Omistajansa ja toisen koiran kanssa 7. joulukuuta ulkoilemassa ollut pomeranianrotuinen Uni joutui neljän irrallaan olleen venäjän vinttikoiran raatelemaksi ja kuoli heti saamiinsa vammoihin Lakisto Golfin läheisyydessä.

Kuolleen koiran kasvattajan sosiaalisessa mediassa julkaisema postaus on synnyttänyt kiivaan keskustelun, jossa esille on nostettu kyseisiin vinttikoiriin ja niiden omistajaan mahdollisesti liittyviä aiempia välikohtauksia.

Lylykankaan mukaan Uni-koiran kuoleman aiheuttaneiden vinttikoirien omistaja on Itä-Uudenmaan poliisin esitutkinnassa. Tapahtumaa tutkitaan metsästyslain rikkomisena, josta rangaistuksena voi olla sakko.

Lylykangas muistuttaa kuitenkin, että esitutkinta on vielä kesken, eikä ketään pidä tässä vaiheessa syyllistää.

– Muuten voimme pian joutua tutkimaan sosiaalisessa mediassa keskusteluun osallistuvia, hän varoittaa.

Esitutkinnan kannalta tapaus liittyy Lylykankaan mukaan metsästyslain 53. pykälään eli koiran pitämiseen toisen alueella.

– Koira on pidettävä kytkettynä. Vapaana sitä saa pitää vain omalla maalla, mutta silloinkin niin, ettei se pääse karkaamaan, Lylykangas kertaa metsästyslain sisältöä.

Toisen omistamalla alueella koiraa saa pitää irti vain maanomistajan luvalla, mutta silloinkin koiran tulee olla kytkettävissä. 1.3.–19.8. koira on pidettävä kiinni koko ajan.

Lylykankaan mukaan nyt esitutkinnassa olevassa tapauksessa rangaistus voi olla sakko. Sakkosumma voi nousta, mikäli 7. joulukuuta tapahtuneen kaltaisia välikohtauksia on useita.

Lylykankaalla ei ole tiedossaan, että poliisille olisi tullut viimeaikoina ilmoituksia muista saman tyyppisistä tapahtumista.

– Jos vihainen tai aggressiivinen koira on vapaana, se aiheuttaa läheltä piti tilanteita tai käy ihmisen tai eläimen kimppuun, siitä pitää ilmoittaa poliisille, ei kertoa sosiaalisessa mediassa, Lylykangas opastaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut