Vapaana ollut vinttikoiralauma hyökkäsi pikkukoiran kimppuun ja raateli sen hengiltä

Omistajansa mukaan Uni oli superkiltti, utelias ja lutunen koira.

toimitus

Nurmijärveläisnaisen koiralenkki sai järkyttävän lopun 7. joulukuuta, kun hän oli ulkoilemassa kahden pomeranian-rotuisen koiransa kanssa Lakisto Golfin Rinnekodin puoleisella alueella. Läheiseltä metsäkaistaleelta ryntäsi häntä ja hänen koiriaan kohti neljä irrallaan ollutta venäjän vinttikoiraa.

– Ehdin napata vanhemman koirista syliini ja yritin saada myös toisen turvaan, mutta silloin kaikki neljä koiraa olivat jo paikalla, nainen kertoo.

– Minun koirani antautui ja kääntyi selälleen. Toivoin, että vinttikoirat vain haistaisivat sitä ja lähtisivät pois, mutta ne tarrasivat siihen suoraan kiinni, hän jatkaa.

Nainen kertoo pelänneensä itsensä ja toisen koiransa puolesta ja olleensa kauhuissaan siitä, mitä hänen koiralleen tapahtuu. Hän kertoo huutaneensa useaan otteeseen apua, tuloksetta.

– Vinttikoirien omistaja ei siis tullut lähellekään, eikä huutanut koiriaan pois, nainen täsmentää.

Seuraavaksi vinttikoirat juoksivat Uni-koira suussaan noin 200–300 metriä suuntaan, josta olivat tulleet. Unin omistaja lähti samaan suuntaan, ja näki vinttikoirien omistajan yrittävän ottaa koiriaan kiinni. Naisen mukaan vinttikoirien omistaja ei kysynyt häneltä mitään tapahtuneesta.

– Hänen koko käytöksensä oli omituisen kylmää, nainen muistelee.

– Sanoin hänelle, ettei tuollaisia koiria voi pitää irrallaan. Hän sanoi luulleensa, ettei alueella liikkuisi ketään muita, koska sää oli niin huono. Hän sanoi myös, etteivät hänen koiransa olleet koskaan vahingoittaneet ketään, nainen jatkaa.

Kun Unin kasvattaja kertoi myöhemmin tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa, alkoi tulla yhteydenottoja, joiden mukaan, vinttikoirien omistaja oli ollut aiemminkin vastaavanlaisissa tilanteissa. Näissä tilanteissa hyökkäyksen kohteeksi joutuneet koirat eivät kuitenkaan Unin tavoin menehtyneet.

Tapahtuman jälkeen Unin omistaja vei kuolleen koiran eläinlääkärille ja sai varmistuksen siitä, että koira oli kuollut heti, eikä se ollut joutunut kärsimään.

Nainen teki myös rikosilmoituksen ja kertoo vinttikoirien omistajan puolestaan tehneen tapahtuneesta ilmoituksen vakuutusyhtiöön. Naisen mukaan vakuutusyhtiön korvaus ei korvaa koiran arvoa, sillä Uni oli myös jalostuksellisesti erittäin arvokas.

– Molemmat Unin vanhemmat olivat tuontikoiria ja menetys oli myös kasvattajalle erittäin raskas, nainen kertoo.

– Vaikka eihän tätä millään pysty korvaamaan. On hirveää menettää lemmikkinsä noin raa`asti, eikä vinttikoirien omistajan toiminta ole anteeksiannettavaa. Kun muistelen tapahtunutta, joudun vieläkin kauhun ja epätoivon valtaan.

Vain puolitoistavuotias Uni ei ollut ainoastaan naisen vaan myös tämän alaikäisten lasten lemmikki.

– Yleensä ulkoilemme yhdessä lasten ja koirien kanssa. Onneksi lapset eivät tällä kertaa olleet mukana. He järkyttyivät pahasti siitäkin, kun kerroin heille Unin kohtalosta.

Unin omistaja haluaa kertoa tapahtuneesta julkisesti, ettei kukan muu joutuisi vastaavanlaiseen tilanteeseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Irtokoira hyökkäsi koululaisen jalkaan Klaukkalassa kesken koulumatkan 28.8.2019 18:30
  2. Saksanpaimenkoira hyökkäsi juoksijan kimppuun Lepsämässä – "Puri kolmeen eri kohtaan'" 25.7.2018 6:40
  3. Vapaana ollut koira hyökkäsi pikkukoiran kimppuun Klaukkalassa –  jouduttiin lopettamaan vammojen takia 26.11.2018 11:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut