Perussuomalaiset vaativat kehitystä Röykän palveluihin – ehdottavat uutta kauppapaikkaa Hangon- ja Lopentien risteykseen

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Riikka Laine

Nurmijärven perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaisi kehittää Röykän ja sen lähialueiden kauppapalveluita ohikulkutien rakentamisen yhteydessä.

Ryhmä ehdottaa, että Lopentien ja Hangontien risteykseen tehtäisiin alustava kaavavaraus myöhempää kauppapaikka-alueen kaavoitusta varten. Perussuomalaiset näkevät paikan tulevaisuudessa kahvila-huoltamolle ja elintarvikeliiketoiminnalle otollisena toimipaikkana.

Ryhmä jätti asiaa koskevan aloitteen valtuustolle viime keskiviikon kokouksessaan. Aloitteen allekirjoitti myös noin 20 muuta valtuutettua.

Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen on parhaillaan käynnissä, ja tien on määrä valmistua syksyllä 2021.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä kokee, että Röykkä tulee kasvamaan voimakkaasti ohikulkutien valmistumisen myötä ja tuolloin tarvitaan myös ohikulkijoille palveluita. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinnan mukaan aloitteen tarkoituksena on edistää Röykän kasvua ja kehitystä kaavoituksen myötä sekä lisätä sen vetovoimaa. Kauppapaikan myötä lisättäisiin myös työpaikkoja.

– Uuden kauppapaikka-alueen myötä kuntaan olisi saatavissa myös ohikulkijoiden eurot.

Tapiolinna kertoo, että puolue olisi halunnut nostaa jo viimeisintä kuntastrategiaa tehtäessä Röykän neljänneksi päätaajamaksi.

– Röykän palvelut eivät ole riittävät. Väkiluvun kasvaessa kaupan palveluiden tason tulisi vastata Rajamäen vastaavia palveluita, Tapiolinna sanoo.

Aloitteen takana oleva perussuomalaisten valtuutettu Esa Laitinen katsoo, että nimenomaan Hanko-Hyvinkää -tien risteys olisi asiakasnäkökulmasta hyvä paikka.

Samalla hän kokee, että Nurmijärven kunta voisi edistää myös Röykän asuntorakentamista. Hänen mielestään hyvä paikka olisi esimerkiksi Vaaksin pohjoisosassa lähellä järveä.

– Röykän kaavoitusta tulisi edistää omakoti-, pari- ja rivitaloilla. Rakennuskieltojen määrääminen on tehottoman toiminnan aikakautta, josta on päästävä eroon.

– Virkamiesten selityksissä Röykän kaavoittamisen esteenä on ollut ohitustien puuttuminen, mutta nyt kaasu pohjaan ja kaavoitusta kehiin, Laitinen painottaa.

– Toivomme, että aloite otetaan vakavasti ja ryhdytään ripeisiin toimenpiteisiin, Tapiolinna lisää.

Aiheeseen liittyvää

  1. Klaukkalan ohikulkutiehanke etenee – viimeisin valitus hylättiin hallinto-oikeudessa 17.12.2019 12:35
  2. Klaukkalan ohikulkutie etenee valituksesta huolimatta – yhden osuuden työt jumittavat 23.11.2019 6:05
  3. "Muutto kauppakeskukseen kannatti" – Lähde juhlistaa ensimmäistä syntymäpäiväänsä 11.10.2019 9:46
  4. Kivistön kauppakeskus myöhästyy entisestään – valmista aikaisintaan 2022 vuoden lopussa 21.8.2019 17:41

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut