Perussuomalaiset vaativat kehitystä Röykän palveluihin – ehdottavat uutta kauppapaikkaa Hangon- ja Lopentien risteykseen

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Riikka Laine

Nurmijärven perussuomalaisten valtuustoryhmä haluaisi kehittää Röykän ja sen lähialueiden kauppapalveluita ohikulkutien rakentamisen yhteydessä.

Ryhmä ehdottaa, että Lopentien ja Hangontien risteykseen tehtäisiin alustava kaavavaraus myöhempää kauppapaikka-alueen kaavoitusta varten. Perussuomalaiset näkevät paikan tulevaisuudessa kahvila-huoltamolle ja elintarvikeliiketoiminnalle otollisena toimipaikkana.

Ryhmä jätti asiaa koskevan aloitteen valtuustolle viime keskiviikon kokouksessaan. Aloitteen allekirjoitti myös noin 20 muuta valtuutettua.

Klaukkalan ohikulkutien rakentaminen on parhaillaan käynnissä, ja tien on määrä valmistua syksyllä 2021.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä kokee, että Röykkä tulee kasvamaan voimakkaasti ohikulkutien valmistumisen myötä ja tuolloin tarvitaan myös ohikulkijoille palveluita. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinnan mukaan aloitteen tarkoituksena on edistää Röykän kasvua ja kehitystä kaavoituksen myötä sekä lisätä sen vetovoimaa. Kauppapaikan myötä lisättäisiin myös työpaikkoja.

– Uuden kauppapaikka-alueen myötä kuntaan olisi saatavissa myös ohikulkijoiden eurot.

Tapiolinna kertoo, että puolue olisi halunnut nostaa jo viimeisintä kuntastrategiaa tehtäessä Röykän neljänneksi päätaajamaksi.

– Röykän palvelut eivät ole riittävät. Väkiluvun kasvaessa kaupan palveluiden tason tulisi vastata Rajamäen vastaavia palveluita, Tapiolinna sanoo.

Aloitteen takana oleva perussuomalaisten valtuutettu Esa Laitinen katsoo, että nimenomaan Hanko-Hyvinkää -tien risteys olisi asiakasnäkökulmasta hyvä paikka.

Samalla hän kokee, että Nurmijärven kunta voisi edistää myös Röykän asuntorakentamista. Hänen mielestään hyvä paikka olisi esimerkiksi Vaaksin pohjoisosassa lähellä järveä.

– Röykän kaavoitusta tulisi edistää omakoti-, pari- ja rivitaloilla. Rakennuskieltojen määrääminen on tehottoman toiminnan aikakautta, josta on päästävä eroon.

– Virkamiesten selityksissä Röykän kaavoittamisen esteenä on ollut ohitustien puuttuminen, mutta nyt kaasu pohjaan ja kaavoitusta kehiin, Laitinen painottaa.

– Toivomme, että aloite otetaan vakavasti ja ryhdytään ripeisiin toimenpiteisiin, Tapiolinna lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.