Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi tavoittelee talvikunnossapidon laatutason parantamista – osan palautteista hoitaa nyt ulkopuolinen yritys

Nurmijärvellä seurataan tänä talvena teiden talvikunnossapitoa ja siitä tulevaa palautetta entistä tarkemmin.

Tätä varten kunta on tilannut Klaukkalan ja Lepsämän alueen teidenkunnossapidon valvonta-apua puitesopimuskumppaniltaan Welado Oy:ltä.

Katupäällikkö Markku Koskisen mukaan sopimuksen tarkoituksena on nimenomaan talvikunnossapidon laatutason parantaminen.

Kunnan palveluksessa on kaksi henkilöä, jotka vastaavat katujen kunnossapidosta koko Nurmijärven alueella.

– Tällä hetkellä kunnan omat resurssit eivät riitä asiakaspalautteiden läpikäymiseen ja tarkastamiseen sekä alueurakan valvontaan talvikaudella, koska asiakaspalautetta saadaan niin runsaasti. Palautteen määrä on riippuvainen sääolosuhteista.

Koskisen mukaan suurin osa palautteista koskee kunnan suurinta taajamaa Klaukkalaa.

– Palautteiden määrä riippuu toki talvesta. Esimerkiksi edellistalvena tuli palautteita paljon. Palautteet liittyvät pääsääntöisesti talvihoitoon kuten auraukseen ja liukkauden torjuntaan. Näistä merkittävä osa koskee talviaikaisen ”lumipolanteen” poistoa, Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan käytännössä valvonnasta vastaa edelleenkin kunta, vaikka edellistalven kokemusten jälkeen kunta päätti tilata ulkopuolista valvonta-apua.

Valvoja käy saadut palautteet tilaajan kanssa läpi ja tilastoi kaikki saadut palautteet. Kooste palautteista käydään kerran viikossa läpi kunnassa. Lisäksi valvoja laatii viikoittain valvontaraportin kunnalle.

– Valvoja on kokenut ammattilainen, asuu paikkakunnalla ja pystyy näin tarvittaessa tarkastamaan tilanteen nopeasti ja poikkeavinakin työaikoina.

Asukkaille muutos ei palautteenannossa näy, vaan palaute annetaan edelleen kunnalle joko solmu-palautejärjestelmän tai urakoitsijan asiakaspalautteen kautta.

Mitä katupäällikkö sitten sanoo siihen, voitaisiinko Nurmijärvellä tehdä jotain toisin, ettei palautetta tulisi niin paljon?

– Talviaikaisen palautteen määrä riippuu sääolosuhteista, joihin emme valitettavasti pysty vaikuttamaan. Valvontaresurssien lisäämisellä pyritään huolehtimaan alueurakan töiden paremmasta laadusta ja tätä kautta vaikuttamaan palautemäärän vähenemiseen, Koskinen vastaa.

Samalla hän kertoo, että myös Klaukkala-Lepsämä -alueen alueurakoitsija on täksi talveksi varautunut uusimalla ja lisäämällä kalustoa, jotta tämä kykenee suoriutumaan paremmin kunnossapitovelvoitteestaan.