Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi hammashoitola aukesi Kirkonkylässä – näin muutto näkyy Klaukkalassa

Nurmijärven Kirkonkylän hammashoitola on avannut ovensa uusissa tiloissa.

Uudet tilat saatiin käyttöön tämän viikon maanantaina.

Keusoten ylihammaslääkäri Antti Koskenranta kertoo, että ihan kaikkia tiloja ei saada heti alkuun käyttöön, mutta toiminta on saatu kuitenkin käyntiin.

Kirkonkylässä ehdittiin olla 2,5 vuotta ilman kunnallisia suun terveydenhoitopalveluita, kun Aleksis Kiven tiellä sijainneet hammashoitolan vanhat tilat jouduttiin sulkemaan toukokuussa 2017 sisäilmaongelmien vuoksi ja palvelut ja työntekijät siirtyivät Klaukkalaan ja Rajamäelle.

Vasta tämän vuoden maaliskuussa monien poliittisten vääntöjen jälkeen selvisi, että Kirkonkylän hammashoitola saa uudet vuokratilat Keskustie 5:stä, eli keskeiseltä paikalta.

Koskenrannan mukaan uudessa hammashoitolassa tullaan tarjoamaan terveyskeskuksen hammashoidon palveluita.

Myös oikomishoitoja tehdään Kirkonkylässä. Kaikki kiinteäkojehoito tulee sen sijaan jatkossa olemaan Klaukkalan terveyskeskuksessa, missä hoito on tähänkin asti ollut.

– Vaativammat kirurgiset toimenpiteet ohjataan joko Klaukkalaan Gunnarintielle tai Hyrylään Tuusulaan suu ja leukakirurgin vastaanotolle tai erikoissairaanhoitoon, Koskenranta kertoo.

Hoitohuoneita kunnallisessa hammashoitolassa on viisi, eli työntekijöitä juuri remontoituihin tiloihin tulee kokonaisuudessaan noin 15.

Kirkonkylän hammashoitolan avaaminen näkyy myös Klaukkalassa, sillä Kirkonkylälle tulevat hoitohuoneet siirretään Klaukkalasta Gunnarintieltä. Käytännössä Gunnarintien hoitolasta vähenee viisi hoitohuonetta muuton seurauksena. Tiloihin jää muuton jälkeen vielä täysin toimiva hammashoitola, jossa on 7 hoitoyksikköä ja röntgen, mutta Keusote on aikeissa luopua siitä.

– Suunnitelmissa on, että Kirkonkylälle muuttamisen jälkeen Gunnarintien hammashoitolan loput hoitohuoneet muutetaan Klaukkalan terveyskeskuksen tiloihin. Alustavaa suunnittelua tilojen suhteen on käyty, mutta tältä osin aikataulu on täysin auki.

Koskenrannan mukaan terveysasemalle siirtyvien suun terveydenhuollon uusia tiloja on suunniteltu lähelle jo terveysasemalla olevan hammashoitolan tiloja.

– Näin välinehuolto ja tarvikevarasto saadaan toimimaan järkevästi, Koskenranta sanoo.

Lue myös:Keusote kumoaa huhut Klaukkalan akuutin lopettamisesta

Päivitetty klo 7.35: Lisättylue lisää linkki.