SDP yllättää: Paatero palaa kuntaministeriksi, Harakka vaihtaa salkkua, Rinteestä varapuhemies

MINISTERIT: Työministerin pesti on tulossa Helsinkiin ja Tuula Haataiselle.Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

Postikohun vuoksi eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi. Arkisto/Tuire Punkki

toimitus

SDP:n puoluevaltuusto päätti sunnuntaina puolueen pääministeriehdokkaan lisäksi SDP:n ministerinimistä.

Tältä lista näyttää.

Eurooppa ja omistajaohjausministeri: Tytti Tuppurainen, 43, kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Tuppurainen on toiminut suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Kuntaministeri: Sirpa Paatero, 55, viidennen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä sekä kunta- ja omistajaohjausministerinä. Paatero on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri:Ville Skinnari, 45, SDP:n varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Perhe- ja peruspalveluministeri: Krista Kiuru, 45, neljännen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Kiuru on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri: Timo Harakka, 56, toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Harakka on toiminut valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana.

Työministeri: Tuula Haatainen 59, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja 5. kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

Väistyvä pääministeri Antti Rinne nostetaan Haataisen tilalle eduskunnan varapuhemieheksi.

Lue myös: Sanna Marin pääministeriehdokkaaksi, näin hallitus halutaan nyt muodostaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.