Ritva Viitala-Aaltiosta Männistön Muori – "monipuolinen toimen nainen"

Diplomipianisti Ritva Viitala–Aaltio sai lauantaina vastaanottaa Männistön Muorin -arvonimen Muorin markkinoilla. Kruunaajina toimivat Lions Ladyt Helena Erjanti ja Sirkka Pohja. Jorma Erjanti

toimitus

Vuoden 2019 Männistön Muorin arvonimen saajaksi valittiin diplomipianisti Ritva Viitala-Aaltio Klaukkalan Metsäkylästä. Valinta julkistettiin viime lauantaina pidetyillä Männistön Muorin Joulumarkkinoilla Klaukkalassa. Viitala-Aaltio on järjestyksessään 22. Muori. Arvonimi myönnetään osaavalle ja ansioituneelle nurmijärveläiselle.

LC Klaukkalan Lions Ladyt perustelevat Viitala-Aaltion valintaa sillä, että hänet tunnetaan osaavana musiikkikulttuurin ja -kasvatuksen edistäjänä, ahkerana ja palvelualttiina sekä monipuolisena toimen naisena. Hän on heti valmis auttamaan, jos pyydät häntä opettamaan lapsille ja nuorille soittotaitoa. Hänet tunnetaan myös sinnikkäänä Monitoimitalon ja Monikkosalin puolestapuhujana.

Valmistuttuaan soitonopettajaksi Sibelius-Akatemiasta Viitala-Aaltio toimi ensin pianonsoiton lehtorina Vantaan musiikkiopistossa ja vuodesta 1989 lähtien Nurmijärven musiikkiopistossa. Opetustilat sijaitsivat Klaukkalan Aitohelmessä, jossa päivittäin sai luokan ikkunasta ihailla upeata mäntymetsää, joka viime vuosina on joutunut väistymään kerrostalojen tieltä.

Viitala-Aaltio eteni urallaan Nurmijärven musiikkiopiston apulaisrehtorin tehtävään, josta hän jäi eläkkeelle. Tämänkin jälkeen hän vielä eläkkeellä ollessaankin edelleen opettaa, sillä opettaminen on ollut alusta alkaen hänelle tärkeintä sekä mieluisaa ja palkitsevaa. Viitala-Aaltion voi edelleen nähdä mm. Syksy Soi- tapahtumassa sen suunnittelijana, säestäjänä ja esiintyvänä artistina.

Musiikkipedagogina hän on auttanut monia musisoivia nuoria löytämään hyvää suuntaa elämälleen. Lapsen ja nuoren pitkäaikainen musiikkiharrastus vaikuttaa voimakkaasti näiden nuorten elämään. He saavat sitä kautta itseluottamusta ja uskon siihen, että elämä kantaa.

Ritva Viitala-Aaltion siteet Nurmijärveen syntyivät hänen tavattuaan tulevan nurmijärveläisen puolisonsa Helsingissä opiskelijakuorossa. Parin mentyä naimisiin oli itsestään selvää, että tuleva koti on Männistön tilalla Klaukkalan Metsäkylässä. Paljasjalkainen helsinkiläinen Kruununhaan tyttö kotiutui nopeasti Metsäkylään. Perheeseen tällä erää kuuluvat aviopuoliso, poika puolisoineen ja 4-vuotias lapsenlapsi.

Hyvän tekeminen on Ritva Viitala-Aaltiolle tärkeää. Hän on maailman luonnon säätiön WWF:n kuukausilahjoittaja. Harrastuksena hänellä on kuorolaulu ollut nuoruudesta lähtien. Nykyisin hän laulaa ja säestää Hyvinkään Oratoriokuorossa.

Tällä hetkellä oman lapsenlapsen hoito on mukavaa ja välistä aikaa vievääkin. Tulevaisuudessa hänellä on aikomuksena suuntautua ikäihmisten auttamiseen vapaaehtoistyönään, kun vieläkin kiireinen elämän rytmi vähän hellittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.