Nurmijärvelle tulossa lisää liityntäpaikkoja – maksullisuutta ei suunnitteilla

Riikka Laine

Nurmijärven Kirkonkylään on juuri valmistunut lisää liityntäpysäköintipaikkoja ja myös Klaukkalan uusien liityntäpysäköintipaikkojen suunnittelu aloitettu.

Kirkonkylässä paikkojen pitäisi nyt riittää, mutta varsinkin Klaukkalan uuden matkakeskuksen nykyisten liityntäpysäköintipaikkojen riittävyys on puhuttanut kuntalaisia, kun matkakeskus siirtyi tammikuun alussa Viirinlaaksoon.

Viirinlaaksossa on tällä hetkellä 70 liityntäpysäköintipaikkaa autoille ja 28 mopoille. Parkkipaikat täyttyvät kuitenkin arkena hetkessä.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi tietää ongelman. Hän kertoo myös kunnan saaneen palautetta siitä, että pysäköintialue on usein täynnä ja aina ei voi luottaa siihen, että auton aamuisin liityntäpysäköintialueelle saisi.

Kunta onkin käynnistänyt juuri Viirinlaakson liityntäpysäköintialueen laajennusosan suunnittelun, ja Korteniemen mukaan tavoitteena on saada uusia liityntäpysäköintipaikkoja lähes saman verran lisää, mitä nykyiselle Viirinlaakson liityntäpysäköintialueelle on toteutettu.

– Käytettävissä oleva alue on rajallinen, joten autopaikkamäärää ei voi lisätä loputtomasti, Korteniemi kertoo.

Viirinlaakson liityntäpysäköintialueen suunnitelma oli alun perin nähtävillä vuonna 2014 Luhtajoentien katusuunnitelman yhteydessä.

Korteniemi kertoo, että suunnittelutyön edetessä nähdään, tuleeko suunnitelmaan merkittäviä muutoksia ja asetetaanko suunnitelmaa mahdollisesti uudelleen nähtäville vai ei.

– Tärkeätä olisi päästä toteuttamaan liityntäpysäköintialueen laajennus mahdollisimman pian.

Kunnassa on myös keskusteltu viime aikoina Klaukkalan matkakeskuksen pysäkkikatoksista, sillä Korteniemi kertoo matkakeskuksen käyttäjien toivoneen pysäkkikatoksia Luhtajoentien läheisyyteen. Tällä hetkellä katoksellisia pysäkkejä on vain matkakeskuksen pohjoisreunassa. Pohjoisreunasta lähtee suurin osa matkakeskuksen busseista, mutta mm. Lepsämään ja Lintumetsään lähtevien bussien matkustajat joutuvat odottamaan linja-autoja katoksettomilla pysäkeillä.

– Tässä vaiheessa emme olisi kuitenkaan lisäämässä katoksia Luhtajoentien puoleiselle tontinosalle, sillä katunäkymä Luhtajoentien suuntaan haluttaisiin säilyttää avoimena. Lisäksi matkakeskuksen tontilla ei ole oikein tilaa katoksille Luhtajoentien puoleisella tontin osalla, Korteniemi kertoo.

Yhteensä 261 paikkaa

Kirkonkylään valmistui hiljattain 66 autopaikkaa Kirkonkylän liikuntapuiston pysäköintialueelle.

Pia Korteniemen mukaan autopaikat palvelevat sekä liikuntapuiston käyttäjiä että liityntäpysäköintiä.

Korsisaaren sopimusliikennepäällikkö Ilkka Ojala muistuttaa, että em. parkkipaikka on myös sikäli otollinen, että kyytiin pääsee ensimmäisten joukossa ja pääsee valitsemaan istuinpaikkansa.

Liikuntapuiston ison uuden liityntäpysäköintialueen lisäksi Kirkonkylässä on linja-autoasemalla 9 autopaikkaa ja 3 mopopaikkaa, K-Supermarketin tontilla 11 autopaikkaa sekä Myllykukon läheisyydessä 28 paikkaa ja 4 mopopaikkaa. Yhteensä Kirkonkylässä on siis 114 autopaikkaa liityntäpysäköintiä varten.

Korteniemi kertoo, että ainakin toistaiseksi määrä pysyy ennallaan, eikä Kirkonkylään ole suunnitteilla lisää liityntäpysäköintipaikkoja.

– Toki liityntäpysäköintipaikkojen tarvetta seurataan jatkossakin.

Klaukkalassa liityntäpysäköintipaikkoja on Viirinlaakson 70 paikan lisäksi Vaskomäen juurella lähellä S-marketin tonttia, jossa on 67 autopaikkaa. Eli yhteensä Klaukkalassa on nyt 137 liityntäpysäköintipaikkaa autoille.

Lisäksi Rajamäellä on liikuntapuiston pysäköintialueelle merkitty 10 autopaikkaa liityntäpysäköintiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.