Tuhopolttojen seurauksista tulossa iso lasku – vakuutusyhtiön kanssa neuvottelut kesken

Lähtelän uimarannan varastorakennus joutui tulipalon kohteeksi viime lauantaina. Se on yksi neljäst kunnan rakennuksesta, joiden epäillään joutuneen viimeisen kuukauden aikana tuhopolton kohteeksi. Riikka Laine

Riikka Laine

Viime viikonloppuna sattuneiden tuhopolttojen korjaaminen tulee kunnan tilakeskuksen päällikön Ville Könösen mukaan maksamaan Nurmijärven kunnalle tuhansia euroja.

Vauriot ovat Könösen mukaan suhteellisen pieniä niin Sääksjärven kahvilarakennuksessa kuin Lähtelänrannan huoltorakennuksessa. Tuhopoltoiksi epäiltyjen tulipalojen vuoksi kunta joutuu kuitenkin korjaamaan molempia rakennuksia.

– Siitä lähdetään, että rakennukset ovat ensi kesänä normaalisti käytössä, Könönen kertoo.

Könösen tietojen mukaan viime lauantaina palaneissa kunnan rakennuksissa oli voimassa oleva vakuutus.

Könönen ei ole kuitenkaan vielä ehtinyt keskustella vakuutusyhtiön kanssa mahdollisesta korvausperiaatteesta.

Hän kertoo tapaavansa vakuutusyhtiön edustajat ensi viikolla, ja että samalla keskustellaan myös Valkjärven ja Lepsämän koulun koulupaloista.

Lepsämässä avoinna on mm. se, miten rakennuksen mahdollinen purku toteutetaan.

– Lepsämän koulun purkukilpailutusta ei voida vielä aloittaa, koska meillä on vakuutusyhtiön kanssa keskustelu kesken, mitä vanhasta rakennuksesta mahdollisesti hyödynnetään. Kunnan näkökannan mukaan rakennus pitäisi purkaa, mutta vakuutusyhtiö vielä harkitsee kantaansa.

Valkjärven vanha puukoulu odottaa sen sijaan kunnan rakennusvalvonnalta purkulupaa ja purku-urakan toteuttaja on parhaillaan haussa kilpailutuksen kautta. Könönen kertoo, että tulipalossa tuhoutunut koulurakennus tullaan purkamaan kevään aikana.

Purku-urakan aikataulu on herättänyt keskustelua valkjärveläisten keskuudessa, koska vanhemmat olisivat toivoneet opetuksen jatkuvan Valkjärvellä väistötiloissa. Opetus jatkuu kuitenkin toistaiseksi Uotilan koulussa mm. purkutöiden vuoksi.

Könösen mukaan purkamista ei voi kiirehtiä.

– Koska valtuusto ei ole vielä päättänyt rakennetaanko koulu uudelleen, ei hanketta voi perustella kiireellisyydellä, Könönen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.