"Tuhopolttaja ei saa päättää Valkjärven koulun kohtaloa" – perussuomalaiset tukee palaneen koulun jälleenrakentamista

Riikka Laine

Nurmijärven Perussuomalaiset on ensimmmäisenä puolueena tehnyt kannanoton, jossa he kertovat tukevansa Valkjärven koulun jälleenrakentamista.

Perussuomalaiset painottavat julkilausumassaan, että tuhopolttaja ei saa päättää koulun kohtaloa.

Koulun 1920-luvulla rakennettu päärakennus paloi käyttökelvottomaksi 28.10., ja opetus on jouduttu siirtämään Uotilan kouluun Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

– Valkjärven koulu on ollut osa toimivaa kouluverkkoa Nurmijärvellä. Se on ollut kylän sydän ja yhteisöllisesti merkittävä kokoontumispaikka. Koulun kohtaloa ei voi ratkaista tuhopolttaja. Tuleva ohikulkutie ja sitä tukeva kaavoituspolitiikka luovat Valkjärvelle mahdollisuudet vahvaan kasvuun, jossa kyläkoulun merkitys kasvaa, perussuomalaiset lausuu.

Ryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna puhui asiasta jo viime viikolla kunnanvaltuuston kokouksessa. Hän nosti esiin sen, että vakuutuskorvauksenkin takia on tärkeä rakentaa koulu samalle paikalle.

Tapiolinna sanoo, että jos uutta koulua ei rakenneta, vaan päätetään ottaa rahalliset korvaukset, korvaa vakuutusyhtiö todennäköisesti vain päivän hinnan, joka on huomattavasti pienempi kuin korvaus uusarvon perusteella eli jos koulu jälleen rakennetaan.

– Täyttä varmuutta en voi sanoa siihen, onko rakennuspaikalla väliä, mutta näin olen vastauksena saanut, kun olen kysellyt vakuutusalan ammattilaisilta, Tapiolinna kertoo.

Valkjärven koulun kohtalosta ei ole tällä hetkellä tietoa, sillä konsulttiyhtiö FCG esitti palveluverkkoselvityksessä koulun lakkautusta vuonna 2021 Koulujen kohtalosta on tarkoitus päättää ensi keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 2. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 3. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 4. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 5. Nuorisovaltuusto toivoo lukion keskittämistä Kirkonkylään – tärkein asia koulutuksen korkea laatu
 6. NJS murtui PK-35:n käsittelyssä – lupaavan alun jälkeen 4-0 kotijoukkueen eduksi
 7. Arvio: Aika jonka sain – elokuva muillekin kuin heppaihmisille
 8. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 9. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 10. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 11. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 12. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 13. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.