"Tuhopolttaja ei saa päättää Valkjärven koulun kohtaloa" – perussuomalaiset tukee palaneen koulun jälleenrakentamista

Riikka Laine

Nurmijärven Perussuomalaiset on ensimmmäisenä puolueena tehnyt kannanoton, jossa he kertovat tukevansa Valkjärven koulun jälleenrakentamista.

Perussuomalaiset painottavat julkilausumassaan, että tuhopolttaja ei saa päättää koulun kohtaloa.

Koulun 1920-luvulla rakennettu päärakennus paloi käyttökelvottomaksi 28.10., ja opetus on jouduttu siirtämään Uotilan kouluun Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

– Valkjärven koulu on ollut osa toimivaa kouluverkkoa Nurmijärvellä. Se on ollut kylän sydän ja yhteisöllisesti merkittävä kokoontumispaikka. Koulun kohtaloa ei voi ratkaista tuhopolttaja. Tuleva ohikulkutie ja sitä tukeva kaavoituspolitiikka luovat Valkjärvelle mahdollisuudet vahvaan kasvuun, jossa kyläkoulun merkitys kasvaa, perussuomalaiset lausuu.

Ryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna puhui asiasta jo viime viikolla kunnanvaltuuston kokouksessa. Hän nosti esiin sen, että vakuutuskorvauksenkin takia on tärkeä rakentaa koulu samalle paikalle.

Tapiolinna sanoo, että jos uutta koulua ei rakenneta, vaan päätetään ottaa rahalliset korvaukset, korvaa vakuutusyhtiö todennäköisesti vain päivän hinnan, joka on huomattavasti pienempi kuin korvaus uusarvon perusteella eli jos koulu jälleen rakennetaan.

– Täyttä varmuutta en voi sanoa siihen, onko rakennuspaikalla väliä, mutta näin olen vastauksena saanut, kun olen kysellyt vakuutusalan ammattilaisilta, Tapiolinna kertoo.

Valkjärven koulun kohtalosta ei ole tällä hetkellä tietoa, sillä konsulttiyhtiö FCG esitti palveluverkkoselvityksessä koulun lakkautusta vuonna 2021 Koulujen kohtalosta on tarkoitus päättää ensi keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.