Useita joulunavauksia luvassa – katso kooste Nurmijärven taajamien joulutapahtumista

Kuva on Klaukkalan joulukadun avajaisista menneiltä vuosilta. Iloiset tontut ovat kokoontuneet Brunnille odottamaan joulupukin saapumista. Esko Artell

toimitus

Nurmijärvellä nähdään lähiaikoina joulunavaustapahtumia neljässä isoimmassa taajamassa.

Rajamäellä perinteinen joulunavaus ottaa paikkansa marraskuun viimeisenä lauantaina 30.11. Lähteen liikekeskuksen piha-alueella. Ohjelma alkaa klo 12, jolloin kaikki kojut on pystytetty.

Rajamäen kyläyhdistyksen Anja Lammion mukaan alueelta löytyy tekemistä koko perheelle. Tunnelmalliseen juhlaan kuuluu musiikkiesityksiä Sihvola- Arteli Ensemblen, Rajamäen mieslaulajien, Seitsemän Veljeksen Koulun oppilaskuoron sekä Too Many Sisters kuoron ja soolon toimesta. Tämän lisäksi ohjelmassa on poniajelua, arpajaiset, mummon satutuokio, teatteri Roinelan nuorten Petteri Punakuono -näytelmä ja moottorisahataiteilija Markku Tuominen. Paikalla on myös joulupukki klo 13–17 välisenä aikana sekä jouluinen puuroateria klo 15–18. Tapahtuman päätteeksi voi nähdä taivaalla ilotulituksen.

Tapahtumasta ovat vastuussa rajamäkeläiset yrittäjät sekä Rajamäen kyläyhdistys.

– Paikallisuus ja koko perheen yhdessäolo ovat olleet kyläyhdistyksen teemoja jo vuosien ajan, kun joulunavauksia on järjestetty. Tapahtumaa odotetaan aina kovasti kylällä, Lammio kertoo.

Klaukkalassa jokavuotinen joulukadunavaus lähtee perinteisesti Brunnin liikekeskukselta perjantaina 22.11. Joulukatu on järjestetty joka joulu jo vuodesta 1994. Avajaiset järjestetään paikallisten yrittäjien toimesta.

Tapahtuma alkaa Brunnilta tuttuun tapaansa ja jaossa on valotikkuja klo 17.15 lähtien. Musiikkileikkikoulu Tilulii nostattaa yhteislaulua Brunnilla ennen kulkueen lähtöä ja torilla kulkueen jälkeen

Klaukkalantietä pitkin kulkeva kulkue lähtee noin klo 18.00 Brunnilta toria kohti. Liikenne katkaistaan kulkueen ajaksi Klaukkalantieltä Brunnin risteyksen ja torin väliltä noin puoleksi tunniksi riippuen joulupukin ja kulkueen tahdista.

– Liikenne ohjataan kulkueen ajaksi Isoseppäläntielle, jota pitkin kulkueen pääsee ohittamaan tai ajamaan Viirintien kautta reitin ali Viirinlaaksoon ja sieltä kulkueen ja torin ohitse, Klaukkalan yrittäjien puheenjohtaja Jari Salminen opastaa.

Klaukkalan kulkueessa on luvassa iloisia joululauluja ja hyvää fiilistä. Kun kulkue saapuu torille, paikalla tarjotaan glögiä seurakunnan puolesta heidän teltallaan, joulupukki jakelee lapsille karkkia ja tapahtuma päättyy ilotulitusesitykseen.

Kirkonkylällä joulunaloitus alkaa joulutorilla, joka laitetaan pystyyn lauantaina 23.11. klo 9–14.

– Torimyyjäisistä vastaa Nurmijärven Yrittäjänaiset ry ja kaikki järjestötahot yhdessä suunnittelevat ohjelmaa tapahtumaan, kertoo Nurmijärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Pirjo Kivistö

Paikalla on tietenkin joulupukki ja lapsilla on mahdollisuus ratsastaa ponilla. Torilta voi myös ostaa paikallista käsityötä lahjaksi tai itselle.

Nurmijärven Yrittäjien perinteinen joulupuurotarjoilu alkaa jo klo 10. Kivistön mukaan paikalla kannattaa olla melko ajoissa, sillä 700 puuroannosta on usein jo puolen päivän jälkeen nautittu viimeistä murua myöten.

– Suosittu puurohetki kokoaa mukavasti väkeä jouluisesti somistettuun telttaan.

Kirkonkylällä myös jouluvalot ovat olennainen osa joulunviettoa. Ne sytytetään jo ennen joulutoria. Niiden hankinnasta, asentamisesta, poistamisesta ja säilyttämisestä vastaa Nurmijärven Yrittäjät ry. Kunta taas antaa jouluvaloille tilan katutolpista ja vastaa sähköstä. Kivistö kertoo, että suurin osa valoista alkaa olla energiatehokkaita led-valoja.

– Hyvän asian puolesta on mukavaa panostaa, sillä valot tuovat ihanaa tunnelmaa Kirkonkylän raitille.

Röykässä on luvassa perinteinen kuusijuhla, joka vietetään torstaina 28.11. klo 18–21.

Tapahtuma alkaa Röykän koulun pihalta lähtevällä kulkueella, jonka ideana on viedä Röykän liikekeskuksen pihalla sijaitsevalle isolle joulukuuselle valoa.

Kulkueella onkin mukanaan lyhtyjä ja Röykän Kiinteistöhuollon valotikkuja. Kun kulkue on saapunut Röykän kaupalle, sytytetään kuusen valot.

– Paikalla on joulupukki, jouluisia tavaroita myynnissä, partiolipppukunta Röykän Metsänkävijät paistaa muurinpohjalettuja, Röykän Kertsin nuoret grillaa paikallisen kauppiaan tarjoamat makkarat. Ja tietenkin myynniissä on Röykkä 2020 -seinäkalenteri, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Kivinen kertoo.

Kivisen mukaan luvassa on mahdollisesti myös muuta ohjelmaa, mutta sitä ei vielä oltu lyöty lukkoon ennen lehden painoon menoa.

Teksti: Sera Väistö ja Iiris Lehmusto

Kirjoittajat ovat Isoniitun koulun yhdeksäsluokkalaisia, jotka olivat tet-harjoittelussa Nurmijärven Uutisissa.

Päivitetty ma 18.11. klo 10: Korjattu Klaukkalan joulunavauksen reittiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 2. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 3. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 6. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 7. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 8. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 9. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 10. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 11. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 14. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 15. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 3. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 4. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 5. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 6. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 7. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 10. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 11. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 14. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 15. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.