Joulupuu-keräys käynnistyy jälleen – yhdessä hyvää tehden

Perheohjaajat Anu Hovi ja Anne Naumanen sekä LC Klaukkalan Leat edustaja Sari Kivinen virittäytyivät keräystunnelmaan lasten lahjatoiveiden äärellä.

toimitus

Joulupuu-keräys on hyväntekeväisyysteko, jolla kerätään joululahjoja nurmijärveläisten vähävaraisten ja kriisin kohdanneiden perheiden lapsille ja nuorille. Keräys toteutetaan tänä vuonna Nurmijärvellä jo 14. kerran, joten sitä voitaneen kutsua perinteeksi.

Keräyksen järjestävä Lions Club Klaukkala Leat on ollut ilolla mukana keräysjärjestelyissä vuodesta 2010. Tämän vuoden keräys käynnistyy ensi maanantaina 18. marraskuuta ja kestää 5. joulukuuta saakka.

– Keräyksellä toteutetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten lahjatoiveita, joita perheiden kanssa työskentelevät perhesosiaalityön työntekijät ovat kyselleet, kertovat perheohjaajat Anu Hovi ja Anne Naumanen

Periaatteena on, että lahjatoiveet on kirjoitettu lappusille niin, että siitä ilmenee lapsen/nuoren ikä, sukupuoli ja lahjatoive. Lappuset on ripustettu keräyspaikoissa olevien kuusien oksille, joilta joulumieliset lahjoittajat voivat käydä niitä noutamassa. Kun lahja on hankittu, se toimitetaan paketoituna toivelappunen lahjaan kiinnitettynä siihen keräyspaikkaan, josta toive on noudettu.

Lapsille ja nuorille tuotavien lahjojen on oltava uusia ja käyttämättömiä. Yhden lahjoituksen arvoksi on määritelty enintään 30 euroa.

Keräys toteutetaan monen tahon yhteistyönä ja on ilo saada mukaan myös uusia toimijoita, joita ovat tänä vuonna Rajamäen apteekki ja Röykän K-market. Edellisten vuosien tapaan keräyspaikkoina ovat Nurmijärven, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastot, parturi-kampaamo Cut Cut, OP Uusimaan Nurmijärven ja Klaukkalan konttorit, Klaukkalan Nordea, Lammin Säästöpankki Klaukkalan konttori sekä Klaukkalan Apteekki.

Joulupuu-keräys on otettu joka vuosi vastaan innolla ja moni osaa kysellä keräyksen alkamista aikaisempien vuosien keräyspaikoista jo ennen keräyksen alkua.

Anu Hovi arvioi, että lahjoja tarvitaan noin 350 lapselle ja nuorelle. Ja mikäli lahjatoivelappuset loppuvat, lahjoituksia voi silti tehdä. Hyvin säilyviä ruokapaketteja, lahjakortteja tai kirjalahjoja voi myös lahjoittaa.

Joulupuu-keräys on yksi LC Klaukkalan Leat toiminnan tärkeimpiä aktiviteetteja vuodessa. Saman vahvistaa perheohjaaja Anu Hovi, joka toteaa, että keräys on myös perhesosiaalityön työntekijöille tärkeä osa työvuotta, ja tänä vuonna toivelappuja on päässyt askartelemaan koko virastotalon väki.

Fakta

Järjestäjänä LC Klaukkala Leat Sosiaaliperhetyön työtekijät valitsevat perheet, joihin lahjoja jaetaan.

Lapset kertovat lahjatoiveen. Toiveet kirjataan lappusille, joita ripustetaan joulukuusiin eri puolella Nurmijärveä oleviin keräyspisteisiin.

Keräyspisteet: Kirkonkylän, Klaukkalan ja Rajamäen kirjastot, Klaukkalan apteekki, Rajamäen apteekki, Nordean Klaukkalan konttori, OP Uusimaan konttorit Klaukkalassa ja Kirkonkylällä, Lammin Säästöpankki Klaukkalassa, Parturi-kampaamo CutCut Klaukkalassa sekä K-market Röykkä.

Keräys toteutetaan 18.11.–5.12. välisenä aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.