Rajamäen Metsänkävijät juhlii 60-vuotista taivaltaan

Ketut arvioivat vesi-ilmapallon tilavuutta RaRan ralli -kilpailussa. RaMe

toimitus

Vuonna 1959 tapahtui monenlaista: Barbie-nukke debytoi New Yorkissa ja YK:n lapsen oikeuksien julistus hyväksyttiin marraskuussa. Runsas viikko ennen tuon julistuksen hyväksymistä perustettiin Rajamäelle partiolippukunnat sekä tytöille että pojille. Partiopoikien Liitto hyväksyi Rajamäen Metsänkävijät jäsenekseen 11.11.1959. Tämä päivä onkin vakiintunut lippukunnan syntymäpäiväksi.

Rajamäen tyttölippukunta hyväksyttiin Suomen Partiotyttöjärjestön jäseneksi aluksi nimettömänä. Järjestö ehdotti lippukunnalle nimeä Hiivasienet mutta ehdotus tyrmättiin. Lopulta lippukunta sai nimekseen Kekäleet.

Toiminta käynnistyi hyvällä pöhinällä. Alkuvuosina lippukunnat toimivat melko erillään. Yhteistoiminta alkoi kuitenkin vilkastua 1990-luvulla.

Vihdoin vuonna 2006 aika oli kypsä yhdistymiselle ja nyt Rajamäellä toimii yksi aktiivinen Metsänkävijä-lippukunta.

Metsänkävijöiden toimintaan kuuluvat olennaisena osana luonto ja metsässä liikkuminen. Ryhmät pyrkivätkin toimintavuoden aikana tekemään erilaisia retkiä sekä omalle partiomajalle että muualle lähialueen metsiin.

Vaikka partiotoiminnan perusasiat ovat pysyneet vuodesta toiseen samoina, tämän päivän partio on muutakin kuin yksittäisiä erätaitoja. Partio on vahvasti ajassa kiinni. Se on muuttuvan maailman haasteita seuraava kansainvälinen yhteisö, jossa on helppo tutustua muiden maiden partiolaisiin ja heidän kulttuureihinsa.

Partion syvemmät tavoitteet liittyvät toimimiseen paremman maailman puolesta. Oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen alkaa kansalaisista, jotka kantavat vastuuta heikommista ja ovat valmiita toimimaan yhdessä toisten kanssa tavoitteiden saavuttamiseksi. Näiden kansalaistaitojen harjoittelu alkaa jo heti pienenä sudenpentuna partiosuoritusten muodossa.

Partioharrastus tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä. Omasta partioryhmästä kasvaa tiivis kaveriporukka. Lapsi ja nuori oppii ottamaan vastuuta nousujohteisesti sekä itsestään että muista.

Rajamäen Metsänkävijät ry juhlii 60-vuotista taivaltaan tänä viikonloppuna. Vuosien saatossa lippukunta on näkynyt ja kuulunut myös Rajamäen kyläkuvassa. Partiolaiset ovat järjestäneet paperinkeräyksiä, kirpputoreja ja kyläraitin siivoustalkoita.

Tänäkin jouluna rajamäkeläiset saavat nauttia partiolaisten keittämää riisipuuroa, avata luukkuja partiolaisten adventtikalenterista ja tilata kotiinsa partiopukin.

Fakta

Partio on maailman suurin nuorisoliike, johon kuuluu noin 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa. Suomessa partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 partiolaista.

Rajamäen Metsänkävijät ry on noin kahdella sadalla jäsenellään yksi Uudenmaan partiopiirin suurimpia lippukuntia.

Metsänkävijät eli mänkijät tunnistaa sinivalkoisesta partiohuivista ja karhusta, joka esiintyy metsänkävijälippukuntien lipuissa ja ansiomerkeissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kiljavantien onnettomuudella traaginen päätös – kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin
 2. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 3. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 4. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 5. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Nurmijärvelle hopeaa golfin SM-kisoista
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. Kesäkirppikset alkoivat Rajamäellä – seuraava tapahtuma torstaina
 13. Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.