Epäilyttääkö taksisi kuski? Näillä vinkeillä valitset luotettavan ja turvallisen taksin pikkujouluhiprakassakin

Kuvituskuva. Arkisto/ Toni Forssell

toimitus

Käynnissä oleva pikkujoulukausi tarkoittaa monelle myös seisomista taksijonossa.

Lähitaksin mukaan ruuhkaisimmat viikonloput ovat taksiliikenteessä todennäköisesti 22.–23.11., 29.–30.11. sekä itsenäisyyspäivän pitkän viikonlopun vuoksi 5.–7.12. Pahimmat ruuhka-ajat taksin saannissa ovat pikkujoulukautena perinteisesti viikonloppuisin kello 23–02 ja aamuyöllä kello 04–05.

Lähitaksin toimitusjohtajaJuha Pentikäinen neuvoo firman tiedotteessa, että taksi kannattaa yöaikaan tilata muualle kuin taksitolpalle.

– Luotettavan taksin saa pikkujouluöinä parhaiten tilaamalla sen johonkin osoitteeseen – ei siis taksitolpalle tai sen viereen – sovelluksella tai puhelimitse haluamastaan taksikeskuksesta, hän toteaa tiedotteessa.

– Tilauskeskuksen puhelinlinja voi kuitenkin olla ruuhkainen kaikkein kiireisimpinä tunteina ja myös vapaan auton saaminen voi kestää tavallista pidempään. Tilataksit kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen taksikeskuksesta, ja myös henkilöautoja voi tietyin rajoituksin tilata ennakkoon, toimitusjohtaja jatkaa.

Liikkeellä on todennäköisesti entisvuosien tapaan runsaasti pimeitä takseja. Myös taksiuudistus on aiheuttanut sen, että hinta saattaa vaihdella kyytien välillä paljonkin.

Pentikäisen mukaan luotettavan taksin tunnusmerkkeihin kuuluu selkeästi näkyvillä oleva ennalta määritetty yksityiskohtainen hinnasto, kuljettavalla näkyvillä oleva kuljettajakortti sekä auto, jonka väreistä näkee minkä taksiyrityksen väreissä auto ajaa.

– Luotettavalla taksilla ajettaessa käytetään mittaria, ellei kiinteästä hinnasta ole sovittu etukäteen. Matkasta saa aina taksamittarista tulostetun kuitin, josta käyvät ilmi myös taksiyrittäjän nimi ja yhteystiedot. Nämä avittavat esimerkiksi tapauksissa, joissa asiakas yrittää jäljittää autoon unohtamaansa omaisuutta. Näissä takseissa maksuksi käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä taksikortit, ei pelkkä käteinen, Pentikäinen opastaa tiedotteessa.

– Asiakkaan on hyvä muistaa, että hän saa valita jonosta minkä tahansa taksin, eikä aina siis tarvitse ottaa ensimmäistä autoa. Kyydistä keskusteltaessa saa nopeasti vaikutelman, onko kuljettajalla riittävästi paikallistuntemusta ja tietääkö tämä, missä asiakkaan antama osoite sijaitsee ja miten sinne ajetaan parasta reittiä. Halutessaan asiakas voi nousta ulos ja valita toisen auton, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 2. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 3. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 4. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 5. Kova tuuli työllisti pelastuslaitosta – Nurmijärvellä seitsemän vahingontorjuntatehtävää
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Nurmijärvelle hopeaa golfin SM-kisoista
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. Kesäkirppikset alkoivat Rajamäellä – seuraava tapahtuma torstaina
 13. Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.