Pizzeria Capri 20 vuotta – tilat tuplaantuivat ja sisustus vaihtui

Pizzeria Caprin yrittäjät Nezir ja Leyla Oral. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Pizzeria Caprin ja Impivaara Grillin omistajapariskunta Leyla ja Nezir Oral aloittivat ravintoloitsijan uransa Salossa vuonna -97. He pyörittivät siellä neljän vuoden ajan kebab–pizzeriaa, jossa oli kolmetoista työntekijää.

– Haasteet alkoivat silloin. Olimme hyvin nuoria ja haaveilin siitä, että voisimme kasvattaa lapset pienellä paikkakunnalla ja pitää siellä pientä ravintolaa, Leyla Oral kertoo.

Niin ei kuitenkaan käynyt seuraavankaan ravintolan kohdalla, sillä Oralien Järvenpäähän perustama Esperanza oli saman kokoinen kuin Salossa sijainnut pizzeria.

Vuonna -99 Nezir Oral oli sattumalta käymässä Nurmijärven kirkonkylällä ja löysi Pizzeria Caprin paikalla silloin toimineen pizzerian. Paikan omistaja halusi luopua yrityksestään ja Oral tarttuivat tilaisuuteen.

Pizzeria Capri avasi ovensa marraskuussa -99. Haave pienestä yrityksestä pienellä paikkakunnalla toteutui.

Oralit pyörittivät 17 vuoden ajan ainoastaan Capria. Lapset osallistuivat ja osallistuvat edelleen yrityksen toimintaan. Kolme vuotta sitten Leyla ja Nezir Oral perustivat Kirkonkylälle Caprin rinnalle Impivaara Grillin.

Pizzeria Capri täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sen kunniaksi paikka on kaksinkertaistanut asiakastilansa Caprin vieressä toimineen Sunsetin lopetettua toimintansa. Asiakaspaikkoja on nyt 80. Keittiötilaa on tuplasti aiempaan verrattuna.

Myös Caprin ulkoasu on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Kahden tilan yhdistämisessä on käytetty arkkitehtia, mutta muilta osin remontti on Leyla Oralin suunnittelema.

– Harrastan sisustamista. Sisustan kotona sekä myös ystäville ja sukulaisille. Omat tilat osaan tosin suunnitella aina paremmin, kun tiedän tarkasti millainen budjetti on käytössä, Leyla Oral kertoo.

Pizzeria Caprin konsepti on sama kuin ennenkin, mutta valikoimaa on laajennettu ottamalla ruokalistalle uudenlaisia pizzoja, muun muassa valkoisia ja pohjattomia, sekä burgereita. Tarjolla on myös jälkiruokia ja hanaoluita.

– Aiemmin paikka näytti pieneltä ja moni asiakas kääntyi takaisin, koska pelkäsi, että istumapaikkoja ei ole. Moni pelkäsi myös sitä, että ruokaa joutuu odottamaan kauan, Nezir Oral kertoo.

– Asiakkaat vaativat lisätilaa ja me päätimme investoida tähän. Nyt meillä käy 150–200 asiakasta päivässä. Pöytävarausten määrä on kasvanut ja yritykset tuovat asiakkaitaan tänne, hän jatkaa.

Henkilökunnan määrä on kasvanut kahdella. Pizzeria Caprissa ja Impivaara Grillissä työskentelee yhteensä 16 henkilöä. Heistä kuusi on oman perheen jäseniä.

– Pidetään nyt tästä kiinni, Leyla ja Nezir Oral vastaavat kysymykseen uusista suunnitelmista.

Pizzeria Capri

Caprin ruokalistalla on mm. pizzoja, kebabeja, pihvejä, burgereita ja salaatteja. Ravintolassa on myös vege menu. Valikoimassa on erikoispizzoja kuten poro-, proscutto- ja vuohenjuustopizzat.

Capri on avoinna ma–pe klo 10–22, la klo 10.30–22 ja su 11–22.

Pizzeria Capri toimii osoitteessa Pratikankuja 7 Nurmijärvi.

Lisätiedot www.pizzeriacapri.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.