Rosvojen lauluja kuultavissa vielä Katriina Honkasen johdolla

Katriina Honkanen saapuu Klaukkalaan esiintymään ensi sunnuntaina. Sami Iivonen

toimitus

Klaukkalassa on mahdollista kuulla viime kesänä Taaborille Rosvot – balladi joutomiehistä -esityksen ohjanneen Katriina Honkasen lauluja.

Katriina Honkanen on pitkän linjan teatterin- ja musiikintekijä. Parhaiten hänet muistetaan TV-2:n Metsolat sarjasta. Myös Honkasen laulut soivat edelleen ja tunnetuin niistä on Silta, joka on tehty häälahjaksi ystäville. Se on soinutkin monissa häissä, mutta myös muissa elämän tärkeissä tapahtumissa.

Viime vuosina Honkanen on kirjoittanut ja ohjannut teatteria yhä enemmän. Parhaillaan hän ohjaa Jyväskylän Kaupunginteatteriin Timo Parvelan kirjasta dramatisoimaansa koko perheen musiikkisatua Ella ja Paterock Tyylilleen uskollisena hän on myös säveltänyt näytelmän musiikin.

Keväällä Honkanen käy uuden haasteen kimppuun: Armi Aavikosta kertova näytelmä Armi – kaiken sulle antaa tahtoisin saa ensi-iltansa Kotkan Kaupunginteatterin tuotantona legendaarisessa Kairossa. Sekä käsikirjoitus että ohjaus ovat Honkasen käsialaa ja hän on myös säveltänyt näytelmään lauluja.

Viime kesänä nähtiin Palojoen Taaborinvuorella Kivi-juhlien suurtuotanto Rosvot – balladi joutomiehistä Näytelmä sai suorastaan hurmioituneen vastaanoton ja lavalla oli lähes 70 harrastajanäyttelijää ja -tanssijaa. Tämäkin teos oli lähtöisin Honkasen kynästä: käsikirjoitus, musiikki, ohjaus ja lavastus. Soittamassa oli Honkasen oma Tulilintu-yhtye, kaikki piinkovia ammattilaisia.

Rosvoja ja rakkautta -konsertissa kuullaan sekä Rosvot-näytelmän lauluja että Honkasen muuta tuotantoa. Luvassa on tunteita laidasta laitaan, vahvaa soitantaa ja laulua sekä esiintymisen iloa.

Lavalla laulamassa on Katriina Honkanen, harmonikkaa soittaa Olli Kari, lyömäsoittimia Ricardo Padilla, viulua Lotta PItkänen, kontrabassoa Sara Puljula ja sähkökitaraa Ilkka Tenhunen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.