Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Turvallisuustilanne ei ole parantunut Nurmijärvellä parin viime vuoden aikana"

Valtuuston käsittelyssä oli viime viikolla kokoomuksen valtuustoryhmän kaksi vuotta sitten tekemä aloite valvontakameroiden lisäämisestä sekä nykyisen päivittämisestä yhdessä poliisin kanssa käytävien keskustelujen perusteella. Näitä toimenpiteitä on sen jälkeen tehty ja aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa, joten aloite katsottiin loppuun käsitellyksi.

Vuosittainen rahasumma kameravalvontaan on arviolta 70 000 euroa.

Juhani Vuorisalo (kok.) totesi aloitteen taustalla olleen sen tiedon, että pieni, mutta paljon vahinkoa aikaansaava osa nuorisosta aiheuttaa vahinkoa kunnan kiinteistöille. Vahingot ovat olleet huomattavia.

– Riittävällä teknisellä valvonnalla voidaan vaikuttaa näiden nuorten häiriökäyttäytymiseen ennaltaestävästi ja toisaalta selvittää vahingonaiheuttajat rikosprosessia ja vahingonkorvausta varten. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että myös alle 15-vuotias on aiheuttamistaan vahingoista korvausvelvollinen, vaikka rikosoikeudellisia seuraamuksia ei olekaan, sanoi Vuorisalo.

Hän huomautti, että kameravalvontaa ei valitettavasti voida nykyisessä taloudellisessa tilanteessa laajentaa kaikkiin kiinteistöihin, joten valintaa on pakko tehdä.

– Sen vuoksi yhteistyö poliisin kanssa on ollut välttämätöntä.

Vuorisalo kiinnitti huomiota riittävän pitkään tallennusten säilytysaikaan sekä mahdollisimman hyvään kamerakuvaan huonoissa olosuhteissa.

– Turvallisuustilanne Nurmijärvellä ei ole valitettavasti parantunut parin viime vuoden aikana. Erityisesti pahoinpitelyrikokset ja huumausainerikokset ovat olleet kasvussa.

– Pieni osa aikuisiän kynnyksellä olevista nuorista on vakavasti syrjäytynyt ja on nähtävissä, että nämä jo osin vakavassa rikoskierteessä olevat nuoret vetävät mukanaan huumeidenkäyttöön ja muihin rikoksiin yhä enemmän ihan tavallisia lapsia.

– Tätä tilannetta ei ratkaista yksin teknisillä välineillä. Tarvitaan myös nuorten kanssa työskenteleviä käsipareja. Kameravalvonta ja muut tukitoimet muodostavat kokonaisuuden, jolla voimme nyt vaikuttaa Nurmijärven tulevaisuuteen lapsiystävällisenä kuntana.

Kameravalvontaan suunniteltu vuosittainen rahamäärä ei Vuorisalon mukaan ole välttämättä riittävä, mutta se on tässä taloustilanteessa hyvä alku valvonnan johdonmukaiseen kehittämiseen.