"Turvallisuustilanne ei ole parantunut Nurmijärvellä parin viime vuoden aikana"

Nurmijärvellä on tehty viime vuosina paljon ilkivaltaa. Sen vuoksi myös kameravalvontaa on lisätty. Riitta Ketola

Riitta Ketola

Valtuuston käsittelyssä oli viime viikolla kokoomuksen valtuustoryhmän kaksi vuotta sitten tekemä aloite valvontakameroiden lisäämisestä sekä nykyisen päivittämisestä yhdessä poliisin kanssa käytävien keskustelujen perusteella. Näitä toimenpiteitä on sen jälkeen tehty ja aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa, joten aloite katsottiin loppuun käsitellyksi.

Vuosittainen rahasumma kameravalvontaan on arviolta 70 000 euroa.

Juhani Vuorisalo (kok.) totesi aloitteen taustalla olleen sen tiedon, että pieni, mutta paljon vahinkoa aikaansaava osa nuorisosta aiheuttaa vahinkoa kunnan kiinteistöille. Vahingot ovat olleet huomattavia.

– Riittävällä teknisellä valvonnalla voidaan vaikuttaa näiden nuorten häiriökäyttäytymiseen ennaltaestävästi ja toisaalta selvittää vahingonaiheuttajat rikosprosessia ja vahingonkorvausta varten. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että myös alle 15-vuotias on aiheuttamistaan vahingoista korvausvelvollinen, vaikka rikosoikeudellisia seuraamuksia ei olekaan, sanoi Vuorisalo.

Hän huomautti, että kameravalvontaa ei valitettavasti voida nykyisessä taloudellisessa tilanteessa laajentaa kaikkiin kiinteistöihin, joten valintaa on pakko tehdä.

– Sen vuoksi yhteistyö poliisin kanssa on ollut välttämätöntä.

Vuorisalo kiinnitti huomiota riittävän pitkään tallennusten säilytysaikaan sekä mahdollisimman hyvään kamerakuvaan huonoissa olosuhteissa.

– Turvallisuustilanne Nurmijärvellä ei ole valitettavasti parantunut parin viime vuoden aikana. Erityisesti pahoinpitelyrikokset ja huumausainerikokset ovat olleet kasvussa.

– Pieni osa aikuisiän kynnyksellä olevista nuorista on vakavasti syrjäytynyt ja on nähtävissä, että nämä jo osin vakavassa rikoskierteessä olevat nuoret vetävät mukanaan huumeidenkäyttöön ja muihin rikoksiin yhä enemmän ihan tavallisia lapsia.

– Tätä tilannetta ei ratkaista yksin teknisillä välineillä. Tarvitaan myös nuorten kanssa työskenteleviä käsipareja. Kameravalvonta ja muut tukitoimet muodostavat kokonaisuuden, jolla voimme nyt vaikuttaa Nurmijärven tulevaisuuteen lapsiystävällisenä kuntana.

Kameravalvontaan suunniteltu vuosittainen rahamäärä ei Vuorisalon mukaan ole välttämättä riittävä, mutta se on tässä taloustilanteessa hyvä alku valvonnan johdonmukaiseen kehittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.