Kuntoportaissa puolessa vuodessa 100 000 nousijaa – merkkipaalun täyttymisessä pientä draamaa

Daniela Percklén, Marika Percklén ja Pekka Evijärvi saivat vastaanottaa palkinnot Antero Lempiöltä (oik.) ja Juha Ahoselta (vas.). Riikka Laine

Riikka Laine

Klaukkalaan viime keväänä avatut kuntoportaat ovat saaneet huiman suosion.

Kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö kertoo ajatelleensa ennen portaiden avaamista, että 50 000 kävijää vuodessa olisi hyvä määrä. Nyt kuntoportaissa on käynyt kuitenkin jo reilusti yli 100 000 kuntoilijaa. Ja tämä luku kertoo vain noin puolen vuoden nousijoiden määrän, sillä kuntoportaiden kävijälaskuri asennettiin Unelmien liikuntapäivänä 10.5., kun kuntoportaissa vietettiin virallisia avajaisia. Todellisuudessa portaat ovat olleet käytössä jo helmikuun lopusta lähtien, kun ne saatiin valmiiksi eli kävijöitä on tänä vuonna ollut huimasti enemmän.

– Meillä on nyt positiivinen ongelma, kun mittari nollautui 100 000 kävijän tullessa täyteen. Olisimme tarvinneet näköjään miljoonamittarin, sillä nyt mittari nollautui, kun 99 999 ylittyi, Lempiö kertoo.

Lempiö kertoi Nurmijärven Uutisissa 9.10., että kun mittari oli tulossa täyteen, kunta suunnitteli 100 000 kävijän palkitsemista.

Varsinainen virstanpylvään saavuttaminen sisälsikin pienoista draamaa. Kun Nurmijärven Opiston opettaja ja aktiivinen kuntoilija Pekka Evijärvi huomasi tiistaina 22.10., että satatuhatta voi täyttyä seuraavana iltana, soitti hän asiasta liikuntapäällikkö Lempiölle. Lempiö oli kiinni keskiviikkoillan toisessa tilaisuudessa, eikä päässyt portaille katsomaan kuka sadastuhannes kävijä olisi. Niinpä Evijärvi päätti itse lähteä portaille todistamaan historiallista hetkeä.

– Odottelin, että mittariin vaihtuu 99 999. Kun näin, että luku on täyttymässä, pysähdyin portaiden juureen ottamaan selfietä itsestäni. Sitten kuulin, kuinka nuori tyttö tuli portaille äitinsä kanssa ja äiti huutaa juokse äkkiä, niin olet sadastuhannes. Minä jäin vain katsomaan vierestä, Evijärvi kertaa tapahtumia.

11-vuotiaan Daniela Perklénin noustessa portaisiin kävijämittari ei kuitenkaan jostain syystä nollaantunut. Vasta Evijärvi sai sen nollautumaan ja Danielan äiti Marika Perklénin vuorolla mittari näytti ensimmäistä kävijää.

– Daniela oli siis sadastuhannes ja minä täysi nolla, Evijärvi heittää.

Huumorilla tapahtumaan suhtautunut Evijärvi sai lohdutuspalkinnon, kun kunta palkitsi Daniela ja Marika Perklénin kuntoportaiden merkkipaalun ylittämisestä. Liikuntapäällikkö Lempiö ja Rajamäen uimahallin toimitusjohtaja Juha Ahonen lahjoittivat tyttärelle puolen vuoden uintirannekkeen Rajamäen uimahalliin ja äiti pääsee puolestaan puoleksi vuodeksi maksutta uimaan ja kuntosalille.

Lempiön kysellessä Danielalta kuntoportaiden käytöstä sai liikuntapäällikkö todeta palkinnon menneen täysin oikeaan osoitteeseen.

Daniela käy kuntoportaissa äitinsä kanssa viikoittain. Yleensä he nousevat portaat neljä tai viisi kertaa yhdellä kuntoilukerralla.

Marika Perklén kertoo, että usein mukana on myös ystäväperheitä.

– Ennen kysyttiin aina, että lähdetäänkö puistoon ja nyt kysytään lähdetäänkö portaisiin.

– Nämä ovat ihan loistavat, kun tänne voi tulla kaikki ikään ja kuntoon katsomatta. Olen nähnyt täällä ihan pieniäkin lapsia rintarepussa mukana ja lapsetkin saa viihtymään täällä, Perklén sanoo.

Kuntoportaat

Kuntoportaat ovat vielä toistaiseksi avoinna, mutta liikuntapäällikkö Antero Lempiö kertoo portaiden sulkeutuvan lumen tullessa.

Portaisiin asetetaan silloin portti, joka kertoo sulkemisesta. Käytännössä halukkaat pääsevät toki kiertämään portin ohi ja nousemaan sitä kautta portaisiin, mutta Lempiön mukaan se tapahtuu silloin omalla vastuulla.

Lempiö muistuttaa, että kuntoportaiden kunnon voi tarkistaa kunnan kotisivuilta löytyvästä livekamerasta.

Livekuvapalvelu oli käytössä jo edellisillä kotisivuilla ja se on tulossa pian myös uusille kotisivuille.

Kuntoportaiden kävijälaskuri on tarkoitus nollata seuraavan verran vuodenvaihteessa, jotta ensi vuonna voidaan seurata todellisia vuosikävijäämäriä.

Mittari ei laske kuin nousijoiden määrää. Se ei huomioi portaita laskeutuvia. Ihan ylös asti ei tarvitse kuitenkaan kivuta, vaan lukuun lasketaan kaikki välitasanteillekin asti nousseet.

Lempiön mukaan mittari ei myöskään aina huomioi kaikkia nousijoita, jos portaissa on esim. useampi kulkija anturin kohdalla samalla kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 2. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 3. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 4. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 5. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 5. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 6. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 7. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 8. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 9. Kaksi miljoonaa suomalaista ei vielä tiedä, missä viettää lomansa – kyselyssä yli puolet suosii kotimaata
 10. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 11. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 12. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 13. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 14. Nuorilta kaahareilta kortit kuivumaan – Tuusulanväylällä nopeutta 160 km/h
 15. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.