Vanhempainkerho ja kyläyhdistys esittävät: Valkjärvelle uusi koulu syksyyn 2021 mennessä

Tulipalossa vaurioitunut puukoulu puretaan Valkjärveltä tämän kevään aikana ja pihaan tuodaan ensi syksyksi väistötilat. Riikka Laine

Taina Joutsen

Valkjärven koulun vanhempainkerho ja Valkjärven kyläyhdistys esittävät Nurmijärven kunnalle välttämättömien hankintojen tekemistä koulutyön turvaamiseksi. Valkjärven koulun pihalle esitetään väliaikaisia parakkikouluja vuoden 2020 alusta.

Vanhempainkerho ja kyläyhdistys esittävät myös uuden koulun rakentamista palaneen tilanne. Sen tulisi olla valmis 1. elokuuta 2021.

Valkjärven koulun sivuilla julkaistun esityksen mukaan nämä ovat kolme pääasiaa, joiden hyväksi vanhempainkerho ja kyläyhdistys nyt työskentelevät.

Valkjärven koulun vanha rakennus paloi aamuyöllä 28. lokakuuta. Palon syyksi epäillään tuhopolttoa. Palanut koulurakennus oli valmistunut 1922. Siinä oli viisi luokkahuonetta, ruokala sekä opettajien huone ja asunto. Uudemmassa rakennuksessa on liikunta-, käsityö- ja musiikkitilat.

Valkjärven koulun vanhempainkerho ja kyläyhdistys ovat julkaisseet koulun sivuilla myös tarkemman esityksen koulun uudelleen rakentamiseksi. Siinä esitetään, että koulusta tehdään täysisarjainen. Luokkatiloja tulisi kahdeksan. Lisäksi tarvitaan opettajien huone ja sosiaalitilat sekä ruokala ja keittiö.

Esityksen mukaan koulupiirin aluetta laajennettaisiin Lintumetsän suuntaan. Näin oppilasmäärä kasvaisi täytteen sarjaan ja Klaukkalan ja Lepsämän kouluihin suuntautuva paine vähenisi.

Esityksen mukaan koulu kasvaisi kolmella luokkahuoneella, mutta asunto jäisi pois. Muutokset eivät esityksen tekijöiden mukaan kuulu tuhoutuneesta koulusta maksettavaan korvaukseen.

Vanhempainkerho ja kyläyhdistys ilmoittavatkin keräävänsä puolet vakuutuksen ulkopuolelle jäävästä summasta. Toisen puolen maksajaksi esitetään Nurmijärven kuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.