Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutien välitavoite saavutettu – "Hanke etenee suunnitelmien mukaan"

Klaukkalan ohikulkutien urakalle asetettu välitavoite Metsäkyläntien risteyssillan ja Hämeenlinnantien (mt 130) ylittävän sillan, eli Metsäkylän risteyssillan, ottamisesta työmaaliikenteen käyttöön on saavutettu.

Väylän projektipäällikkö Antti Koski kertoo nyt, että siltojen käyttöönoton ansiosta työmaaliikenne ei enää risteä Metsäkyläntietä eikä Hämeenlinnantietä. Metsäkyläntieltä ja Hämeenlinnantieltä on myös poistettu liikennevalot, jotka ennen siltojen valmistumista ohjasivat liikennettä risteävän työmaaliikenteen takia.

Metsäkyläntiellä on käytössä tien normaali 50 km/h nopeusrajoitus ja Hämeenlinnantiellä pidetään toistaiseksi työnaikainen 50 km/h nopeusrajoitus.

– Välitavoitteen saavuttaminen aikataulussa kertoo, että hanke etenee suunnitelmien mukaan. Käynnissä on tällä hetkellä siltatöitä ja louhintaa. Louhintatyöt valmistuvat pääosin vuoden loppuun mennessä ja ensi vuodelle jää vain joitain yksittäisiä pienempiä kohteita louhittavaksi, Koski kuvaa Väylän tiedotteessa.

Metsäkyläntien risteyssillan alle tehdään lisäksi ekologinen käytävä riistaeläimien turvallista kulkua varten. Alikulun leveys tulee olemaan noin 20 metriä.

Sillat otetaan normaalin liikenteen käyttöön ohikulkutien valmistuessa syksyllä 2021.