Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lepsämän palanut koulu toistaiseksi kokonaan pois käytöstä – opetus ensi viikolla koulun muissa tiloissa

Lepsämän koulun yksi koulurakennus kärsi mittavia vahinkoja tänään aamulla syttyneessä tulipalossa.

Tulipalon vuoksi 2000-luvun alkupuolella valmistunut, koululuokkia, ruokalan ja keittiön sisältävä rakennus on toistaiseksi kokonaan pois käytöstä, eikä siellä voida järjestää toimintaa.

Lepsämän kouluun kuuluu useampi rakennus ja opetus järjestetään kunnan mukaan ensi viikolla saman koulun muissa tiloissa.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että tulipalo ei vahingoittanut Lepsämän koulun muita kiinteistöjä eikä koulun pihalla olevia väistötilaelementtejä.

– Haastavasta tilanteesta huolimatta kunta takaa koululaisille turvallisen kouluympäristön ja ruokailun ensi viikolla Lepsämän koulun muissa tiloissa. Koulukuljetukset järjestetään normaalisti, kunta tiedottaa.

Lepsämän koulun oppilaiden koulupäivät alkavat ja päättyvät normaalin aikataulun mukaan. Lepsämän koulun koulupäivän sisällä oppituntijärjestykseen voi tulla muutoksia.

Kouluruokailu järjestetään luokkatiloissa kertakäyttöastioista. Iltapäiväkerhotoiminta järjestetään Lepsämän koulun muissa tiloissa.

Nurmijärven kunta tiedottaa tulevista väistötiloista ensi viikon alussa. Kunta tiedottaa osoitteessa nurmijarvi.fi ja huoltajille Wilman kautta.

Tarvittaessa kunta järjestää myös koulun oppilaille ja koulussa työskenteleville kriisiapua maanantaista alkaen.

Kunta kertoo myös, että vuonna 2002 valmistunut L-kirjaimen muotoinen puukoulurakennus tullaan eristämään poliisin toimesta. Lauantaina iltapäivällä paikalla oli vielä paikalliset vapaapalokuntalaiset jälkivartioinnissa, mutta varsinaiset sammutustyöt ja jälkiraivaustyöt saatiin valmiiksi puolen päivän maissa.

Lisäksi kunta eristää paloalueen aitauksella, ja opetushenkilökunta ohjaa lapsia toimimaan alueen läheisyydessä turvallisesti.

Kunta toivoo, että myös huoltajat opastavat lapsiaan, ettei palaneeseen rakennukseen saa turvallisuussyistä mennä.

Kulku Lepsämän koululle tapahtuu normaalisti ja myös koulukuljetukset pelaavat tuttuun tapaan.

Huoltajien toivotaan kuitenkin huomioivan saattopysäköinnissä, että koulunpihalla voi olla aitaamisen vuoksi muutoksia kulkujärjestelyissä.

Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaantoivovansa oppilailta ja heidän huoltajiltaan, henkilökunnalta ja nurmijärveläisiltä joustavuutta haastavassa tilanteessa. Nurmijärven kunta tiedottaa asiasta ja tulevista tilajärjestelyistä osoitteessa nurmijarvi.fi ja aiheesta kerrotaan myös Nurmijärven Uutisissa.

Lisäksi opetushenkilökunta ja kunnan sivistystoimi vastaavat huoltajien kysymyksiin. Lepsämän koulun huoltajia tiedotetaan myös oppilasjärjestelmäWilman kautta.

Lue myös:

Lepsämän koulun koulurakennus tulessa – Pelastuslaitos: Sammutustyöt jatkuvat tunteja

Tulipalo aiheutti Lepsämän koululle mittavat vahingot – palo lähtenyt rakennuksen ulkopuolelta